Gemeente Sneek


stationsgebied sneek

Opruimactie fietswrakken stationsgebied Sneek

De gemeente Sneek houdt weer een opruimactie van fietswrakken in het stationsgebied. Vorig jaar is ook zo'n fietswrakkenactie gehouden. Die actie is toen succesvol verlopen: er werden 65 fietswrakken opgeruimd.

Op 17 juni worden diverse fietsen in het stationsgebied aangemerkt als fietswrak. Dit zijn fietsen die in onvoldoende staat van onderhoud én in verwaarloosde toestand verkeren. Het is verboden deze fietswrakken op de weg te laten staan. Deze fietswrakken veroorzaken overlast en nemen ruimte in die andere fietsers graag willen gebruiken.

De fietswrakken worden voorzien van een sticker met de mededeling dat de fiets is aangemerkt als wrak en voor 23 juni verwijderd moet zijn. De (onbekende) eigenaren kunnen voor deze datum de fiets dus nog ophalen. Gebeurt dit niet, dan voert de gemeente de fietswrakken af. Ze worden tijdelijk opgeslagen bij de milieustraat in Sneek. De kosten hiervan worden verhaald op de overtreder. Fietseigenaren kunnen binnen zes weken na stickerdatum bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

Wat te doen om een fietswrak terug te krijgen
Op 5 juli tussen 16.30 uur en 19.00 uur kan de eigenaar van het fietswrak deze terugkrijgen bij de milieustraat van de gemeente Sneek aan Wetterskipsdyk 4, nadat hij of zij:

- zich bij de milieustraat heeft gemeld;

- zich heeft gelegitimeerd met een geldig identiteitsbewijs;
- een bewijs van eigendom heeft getoond, of een passende fietssleutel bij zich heeft;

- de kosten ad EUR 25,- heeft voldaan, en

- voor ontvangst heeft getekend.

De fietswrakken die niet zijn opgehaald, worden na 6 juli vernietigd.