Project Gemeente Westland

sportverenigingen

Kennismaken met sportverenigingen in de buurt

Publicatiedatum: 17-06-2010

Combinatiefunctionarissen en sportcoaches Toine Callenbach en Melanie Kruijs zijn op zoek naar verenigingen die mee willen doen met het kennismakingstraject voor kinderen van groep 5 tot en met 8 in de kernen Honselersdijk, Maasdijk en Monster. Om kinderen breed kennis te laten maken met sport kunnen zij vijf trainingen volgen bij een sportvereniging naar keuze. Dit project wordt opgezet vanuit de tweejarige pilot 'Combinatiefunctionarissen' van de gemeente Westland

In samenwerking met verschillende verenigingen zullen de sportcoaches in oktober een aanbod van clinics en workshops verzorgen. De beproefde vorm van het project 'Kies voor Hart en Sport' wordt hierbij aangehouden. Het is de bedoeling dat deze naschoolse activiteiten plaatsvinden bij sportverenigingen in de buurt. Doordat de kinderen zelfstandig naar de vereniging komen, maken ze niet alleen kennis met de desbetreffende sport maar zien ze ook de verschillende mogelijkheden in hun buurt. Zo wordt de stap naar het structureel beoefenen van een sport nog makkelijker.

Om dit project tot een groot succes te maken is de hulp van de verenigingen nodig. Mocht uw vereniging interesse hebben dan kunt u contact opnemen via T.Callenbach@ambition-sportburo.nl.

Verbinding tussen sport en onderwijs
De sportcoaches geven met deze activiteiten invulling aan de landelijke regeling 'Impuls brede scholen, sport en cultuur'. Zij maken de verbinding tussen sport en onderwijs. Leerlingen maken hierdoor kennis met verschillende sporten en worden geënthousiasmeerd voor een zo breed mogelijk sportaanbod in hun eigen kern. Hiermee wordt beweging bij kinderen bevorderd.