Gemeente Halderberge


Jubileumfonds Saver

Saver deelt uit

Dit jaar bestaat afvalinzamel- en reinigingsbedrijf Saver 10 jaar. Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum doet Saver iets terug voor de inwoners in haar verzorgingsgebied. Hiertoe heeft Saver het `jubileumfonds Saver' ingesteld en stelt daarmee een bedrag beschikbaar voor non-profit organisaties om hun initiatieven op het gebied van duurzaamheid uit te kunnen voeren. Zo wordt gestreefd naar verbetering van de leefomgeving, bevordering van het welzijn van mensen en meer onderlinge saamhorigheid.

EUR 1.500,- per organisatie

Saver heeft in de afgelopen 10 jaar een bedrag gespaard waardoor er nu in totaal EUR 100.000,- beschikbaar gesteld kan worden voor scholen, verenigingen en goede doelen. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het ingediende plan. De maximale bijdrage uit het fonds bedraagt EUR 1.500,- per organisatie. Hierdoor maken veel organisaties kans op een bijdrage uit het fonds. Het geld is bedoeld om iets terug te doen voor de inwoners van de vier Savergemeenten. Organisaties zonder winstoogmerk in het verzorgingsgebied van Saver - die net als Saver een belangrijke maatschappelijke functie vervullen - krijgen zo een duwtje in de rug om initiatieven op het gebied van duurzaamheid uit te kunnen voeren.

Aanvragen

Aanmelden kan tot uiterlijk 15 juli 2010 via het formulier dat te downloaden is op de website van Saver. Daar kunnen organisaties ook terecht voor het reglement met de voorwaarden van het `Jubileumfonds Saver'. Een onafhankelijke commissie hanteert een aantal criteria om tot toekenning of afwijzing te komen. De toekenning of afwijzing vindt plaats vóór 1 oktober 2010.

>> Bijdrage jubileumfonds aanvragen (nieuw venster)

Saver

U kent Saver voornamelijk van de huisvuilinzameling, milieustraat en van de glas- en kunststof inzamelbakken in uw gemeente. Saver is het regionaal en lokaal gebonden afvalinzamel- en reinigingsbedrijf dat op 14 juli 1999 is opgericht door de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal en Woensdrecht. Samen met deze aandeelhouders en belangrijkste opdrachtgevers werkt Saver aan een schone en duurzame leef- en werkomgeving. In de keuzes die Saver maakt worden de elementen milieu, mens en economie, met en tegen elkaar, afgewogen. Duurzaam ondernemen is één van de belangrijkste speerpunten in het beleid van Saver.