Hoefnet

Nieuws

Brasseur traint de Fransen

17-06-2010

Tweevoudig Wereldkampioen Félix-Marie Brasseur traint tijdens het CHIO Aken het Franse team. De Belg neemt tijdens de grootste internationale vierspanwedstrijd Stéphane Chouzenoux, Fabrice Martin en Thibault Coudry onder zijn hoede.

Programma

Het programma in het Duitse Aken is dit jaar omgegooid zodat de marathon het laatste onderdeel van de samengestelde menwedstrijd wordt.

De vierspanmenners rijden hun gebruikelijke dressuurproef op donderdag, waarna op vrijdag de vaardigheidsproef volgt. Op zaterdag wordt de marathon verreden, waarin de deelnemers in omgekeerde volgorde van de stand na de dressuur en de vaardigheid starten. Op zondag vindt er nog een verplichte vaardigheidsproef plaats, die echter niet meer meetelt voor het individuele-en landenklassement.

Voorlopig programma CAIO Aken 2010:
Dinsdag 13 juli: veterinaire keuring
Woensdag 14 juli: warm up dressuurproef nr. 6
Donderdag 15 juli: dressuurproef nr. 8a
Vrijdag 16 juli: vaardigheid met barrage
Jump and Drive
Zaterdag 17 juli: marathon
Zondag 18 juli: Speel uw Spel vaardigheid & prijsuitreikingen

Félix-Marie Brasseur werd tijdens de Wereldruiterspelen in Aken 2006 voor de tweede maal Wereldkampioen vierspannen. Tien jaar eerder was Brasseur al de sterktste op eigen bodem, op het WK in Waregem. Begin april werd bekend dat Brasseur niet als deelnemer naar de Wereldruiterspelen in Kentucky zal gaan. De sponsor/eigenaar van de Spaanse paarden waarmee Brasseur aan het WK wilde deelnemen, heeft het span teruggetrokken uit de internationale mensport.

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.
(foto: Marie de Ronde-Oudemans)