Politie Hollands Midden

Sassenheim - Tweede aanhouding na aantreffen gestolen goederen

Sassenheim, 17-06-2010 o De politie heeft maandag 14 juni een 23-jarige vrouw uit Deventer aangehouden op verdenking van het plegen van heling. Zij meldde zich vrijwillig aan het politiebureau.

Op donderdag 22 oktober 2009 werd al een 39-jarige bewoner van een woning in Sassenheim aangehouden nadat er goederen, die van diefstal afkomstig waren, werden aangetroffen in zijn woning.

De politie was donderdag 22 oktober naar de woning van de Sassenheimer gegaan nadat een dag eerder een anonieme melding werd gedaan via stichting MMA (0800 7000) dat de bewoner in het bezit van zou van een vuurwapen. In twee ruimtes werden echter een grote hoeveelheid sieraden, kleding, zonnebrillen en andere goederen aangetroffen die van diefstal afkomstig zijn.

Na het aantroffen werd er eveneens een onderzoek gesteld in de berging van de woning en in de auto van de bewoner. In de berging trof de politie nog eens diverse sieraden, een bestekkoffer met zilverbestek, frontjes van autoradios en een handvuurwapen, een handboog met pijlen, een damesfiets en een snorfiets met een ander kentekenplaat. Naast deze spullen werden er ook twee autoradios in de auto aangetroffen. Een groot deel van deze goederen blijkt ook van diefstal afkomstig te zijn.

Uit onderzoek bleek dat de spullen vermoedelijk van de vrouw uit Deventer waren, waarna ook zij werd aangehouden. De vrouw heeft inmiddels bekend dat de goederen van diefstal afkomstig zijn. Zij zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.