Overname Basic-Fit door HealthCity International 17/06/2010 10:18

PR Newswire

HOOFDDORP, Nederland, June 17, 2010 /PRNewswire/ -- HealthCity International en Basic-Fit maken bekend dat zij tot een definitieve overeenkomst zijn gekomen voor de overname van alle 32 Basic-Fit vestigingen 31 in Nederland en 1 in Belgie. Hierdoor wordt de leiderschapspositie van HealthCity International binnen de fitnessbranche aanzienlijk versterkt.

Basic-Fit is een landelijk opererende fitnessketen. Oprichters Frank Dijkman, Ton Schouten en Dirk Breve hebben in korte tijd een sterke marktpositie binnen het budgetsegment van de fitnessbranche weten te bereiken. Met de sterke combinatie van de meest actuele en kwalitatief hoogwaardige apparatuur tegen een gegarandeerd laag geprijsd lidmaatschap per maand, biedt Basic-Fit een uniek fitnessconcept aan in Nederland.

De keuze voor een sterke speler als Basic-Fit is zeer logisch, zeker in een concurrentie gevoelige markt als die van Nederland. Met de overname van Basic-Fit versterkt HealthCity International haar concurrentiepositie in de markt voor budgetfitness in Nederland. Tevens sluit deze overname uitstekend aan op de ambitie van HealthCity International om in iedere middelgrote tot grote stad een vestiging te hebben.

Met deze overname zet HealthCity International een duidelijke koers in. Rene Moos, CEO van HealthCity International, verwoordt het als volgt: "Met deze overname willen wij ons duidelijker en krachtiger positioneren in de fitnessbranche. Enerzijds bedienen we het luxere segment met ons HealthCity All Inclusive concept, anderzijds zullen we door toevoeging van de Basic-Fit vestigingen het budget segment van de markt verder gaan claimen. Onder deze twee merknamen zal onze leiderschapspositie in Nederland en België verder groeien."

Door deze transactie zal het HealthCity International team
inclusief Basic-Fit uitbreiden tot 2.940 gemotiveerde en gepassioneerde medewerkers die elke dag onze leden inspireren tot het naleven van een langdurige en actieve levensstijl!
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: I. de Vos (International Marketing Manager), Telefoonnummer: +31-23-8901750, E-mail: idevos@healthcity.nl






-