Politie Groningen

Donderdag 17 juni 2010

Provincie Groningen, 17-06-2010

Winkeldievegge na strooptocht aangehouden

HOOGEZAND- De politie heeft woensdagmiddag een 26-jarige vrouw uit Hoogezand aangehouden voor het plegen van meerdere winkeldiefstallen. De vrouw werd in het winkelcentrum aan de Gorecht-oost door een getuige betrapt bij het stelen van een jack bij een mannenmodezaak. Zij zou daarbij hulp hebben gehad van een nog een nog onbekende man. Bij fouillering door de politie werden nog meer spullen aangetroffen die vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal uit andere kledingszaken in het winkelcentrum. De dievegge moest mee naar het politiebureau. Alle gestolen spullen werden in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de andere verdachte. De politie maakt proces-verbaal op.

Baldadige jeugd op de bon

GRONINGEN- De politie heeft woensdagavond twee jongens ( 16 en 18 jaar) uit Groningen op de bon geslingerd. Surveillerende agenten zagen dat de knapen op het Midscheeps in Groningen grindtegels uit de grond trokken en deze kapot gooiden. Beide knapen kregen een bon voor baldadigheid.

Stadjer moet boetes betalen

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond een 45-jarige man uit Groningen aangehouden. Surveillerende agenten zagen op het Linnaeusplein in Groningen dat de Stadjer een biertje in het openbaar dronk. Bij controle bleek dat hij nog vijf vonnissen had openstaan. Hij kon de ruim 1200 euro niet betalen. Hij is ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat in Groningen. Hij kreeg een bon voor het drinken van alcohol in het openbaar.

Dronken restaurantbezoekers aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft woensdagavond een 22-jarige man uit Briltil en een 48-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een vechtpartij in een restaurant aan de Turfsingel. Het bleek dat het duo het restaurant was uitgezet omdat zij zich onder invloed van alcohol zeer vervelend hadden gedragen tegenover personeel en andere bezoekers. Boos hierover kwam het stel het restaurant weer binnen en mishandelden en bedreigden het personeel. Niemand hoefde zich onder doktersbehandeling te stellen. Beide geweldplegers werden hierop aangehouden en zijn ingesloten. De politie onderzoekt het incident.

Dronken bromfietsster na ongeval aangehouden

DELFZIJL- De politie heeft woensdagmiddag op de N360 in Delfzijl een 20-jarige vrouw uit Appingedam aangehouden. De verdachte was met haar bromfiets in aanrijding gekomen met een 57-jarige bestuurder van een vrachtwagen uit Stedum. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. De bromfietsster bleek onder invloed van alcohol te zijn. Op het politiebureau resulteerde de ademanalyse in een alcoholpromillage van ruim 1,7 promille. Het rijbewijs van de alcomobiliste is ingenomen. Na verhoor kon zij het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijlster aangehouden voor diefstal uit schuur

DELFZIJL De politie heeft woensdagnacht een 27-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor diefstal. De bewoners van een woning aan de Cornelis Houtmanstraat in Delfzijl werden opgeschrikt door een onbekende man in hun schuur. Zij zagen de verdachte op een damesfiets met kinderzitje uit de schuur komen. De man des huizes, een 77-jarige man, ging de fietsdief achterna. Deze kwam op de oprit van hun woning ten val. Hierbij verloor de verdachte een doos met diverse levensmiddelen. Hij pakte de fiets op en ging er vandoor. Vlak na de diefstal troffen agenten de Delfzijlster lopend met een damesfiets met kinderzitje op de kruising Wettersteinstraat en de M.H. Trompstraat aan. Hij bleek daarnaast in het bezit te zijn van een tas met levensmiddelen. De 27-jarige werd ingerekend en ingesloten. De fiets en de tas werden in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Alcomobilist aangehouden

HEILIGERLEE De politie heeft woensdagnacht op de autosnelweg A7 bij Heiligerlee een 24-jarige man uit Vlagtwedde aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Vlagtwedder op de Oostelijke rondweg in Winschoten rijden. Uiteindelijk lukte het om de automobilist op de snelweg te controleren. Een blaastest wees uit dat de man ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht met een rijverbod van vier uur op zak weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag 16 juni op diverse plaatsen op snelheid.


- Alteveer, Provinciaalweg N366:aantal geregistreerde voertuigen: 1757, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 137 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Wildervank, Rijksweg N33:aantal geregistreerde voertuigen: 1373, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Garrelsweer, Provincialeweg N360:aantal geregistreerde voertuigen: 840, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Appingedam, Rijksweg N33:aantal geregistreerde voertuigen: 1260, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Hoogezand, Kielsterachterweg:aantal geregistreerde voertuigen: 253, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.