Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht, 17-06-2010

Onderzoek branden

MIJDRECHT De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van drie conifeerbranden en een schuttingbrand aan de Smaragd en de Turkoois. De politie heeft dinsdag 15 juni een buurtonderzoek gedaan. Een getuige kon een goed signalement geven van twee jongens die vermoedelijk bij een van de branden betrokken zijn. De eerste jongen is ongeveer 15 a 16 jaar oud, licht getint uiterlijk, kort krullend zwart haar, tenger postuur en hij droeg een zwart t-shirt zonder mouwen. De tweede jongen is ook 15 a 16 jaar oud, blanke huidskleur, lichtblond haar waarvan de zijkanten kort geschoren waren. Hij droeg een oranje t-shirt (nederlands elftal) zonder naam op de rug. Heeft u meer informatie over deze jongens, belt u dan met het politiewijkteam De Ronde Venen, via 0900-8844.

Verdachte situatie bel 1-1-2.

De politie vraagt bewoners om extra alert te zijn en bij verdachte situaties direct 1-1-2 te bellen. Ook is het van belang melding te maken indien er bij u brand gesticht is. Alle informatie kan van belang zijn in het politieonderzoek. Deze informatie kunt u doorgeven via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via email
derondevenen@politie.utrecht.nl

Mishandeling

BREUKELEN De politie heeft twee mannen uit Breukelen aangehouden op verdenking van mishandeling. Rond 19.30 uur kreeg de politie een melding dat een jongen zou worden geslagen door een groepje mannen op de Schepersweg. Toen de politie arriveerde troffen zij een 16-jarige jongen aan met verwondingen aan zijn gezicht. Hij verklaarde dat hij aan het voetballen was met een paar vrienden toen er vier mannen bij kwamen die steeds de bal afpakten. Er ontstond een ruzie waarbij de jongen klappen kreeg. De politie heeft op basis van het signalement direct een 20-jarige man aan kunnen houden. Donderdagmorgen is een tweede verdachte, een 19-jarige man aangehouden. Beiden zitten vast voor verhoor. Tegen hen is aangifte gedaan van mishandeling.