Gemeente Zoetermeer

Groen en gezond in het Balijbos

Bewegen in de natuur draagt bij aan een gezonde levenswijze. Een park of bos dichtbij huis of werk, stimuleert mensen om een wandeling of fietstocht doorheen te maken. Het Balijbos aan de rand van Rokkeveen, leent zich hier bij uitstek voor.
De gemeente Zoetermeer en Staatsbosbeheer slaan dan ook de handen ineen om groen en gezond een prominente plek in dit bos te geven. Wethouder Frank Speel van de gemeente Zoetermeer en districthoofd Wout Neutel van Staatsbosbeheer tekenden donderdag 10 juni een intentieverklaring om deze samenwerking te markeren.

Daarna is het startsein gegeven aan 'Samen Sterk'. Haagse leerlingen organiseerden samen met Staatsbosbeheer een groen dagje uit voor de mindervalide ouderen uit Den Haag in het kader van hun maatschappelijke stage. Ze maakten met ouderen in de Balij een wandeling langs een route die geschikt is voor mensen die minder goed ter been zijn en met hulp van jongeren zijn de ouderen gaan 'snoezelen' met de dieren op de stadsboerderij De Balijhoeve. Omgang met dieren werkt evenals wandelen in de natuur stimulerend op de gezondheid.