Politie Haaglanden

Persberichten 17 juli

Haaglanden, 17-06-2010

Mannen overvallen supermarkt, politie houdt verdachte aan Den Haag Een groepje donkergetinte mannen overvielen in de avond van woensdag 16 juni rond 23.15 uur een supermarkt aan de Jan Luykenlaan. Zij kwamen de winkel met wapens binnen en bedreigden het personeel. Zij verlieten de winkel met een geldbedrag en andere goederen. De politie startte gelijk een onderzoek en kon vannacht al één van de verdachten in de Jan Vosstraat aanhouden. De recherche van politiebureau Zuiderpark en het regionale overvallenteam onderzoeken de zaak en sluiten meerdere aanhoudingen niet uit. Bent u getuige geweest van deze overal of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Zakkenroller aangehouden
Den Haag Met hulp van omstanders en marktkoopmannen kon een 25-jarige Bulgaarse vrouw woensdag 16 juni in de Herman Costerstraat worden aangehouden wegens zakkenrollerij. Een 29-jarige vrouw uit Tilburg merkte dat een vrouw haar portemonnee uit haar tas haalde en wegliep. De vrouw uit Tilburg liep direct naar de dievegge toe en sprak haar aan. De Bulgaarse gooide vervolgens de gestolen portemonnee op straat. Op dit moment schoten omstanders en marktkooplui te hulp, hielden de vrouw aan en waarschuwden de politie. Die nam de vrouw vervolgens mee naar het politiebureau voor verhoor.
SMS- Alert
Middels een SMS-Alert had de politie even daarvoor al gewaarschuwd dat er zakkenrollers actief waren op de Haagsche Markt. Neemt u al deel aan SMS-Alert? Politie Haaglanden maakt gebruik van SMS-Alert om belangrijke zaken zoals een vermissing of een inbraakgolf aan deelnemende bewoners te melden. U kunt zich hiervoor op zeer eenvoudige wijze aanmelden. De ontvangen sms'jes zijn gratis. Kijk voor meer informatie op www.politie.nl/haaglanden/sms-alert. Ook kunt u contact opnemen met de relatiebeheerder SMS-Alert & Burgernet via 070-4243394.

Auto-inbrekers aangehouden
Den Haag Twee agenten in burger hielden donderdag 17 juni net na middernacht een man en vrouw aan op verdenking van een auto-inbraak. De agenten hielden het duo al even in de gaten, aangezien de twee wel erg geïnteresseerd langs geparkeerde auto's liepen. Op de Slijpmolen zagen de agenten de vrouw op de uitkijk staan en troffen zij de man aan in een bestelbusje. De man had een schroevendraaier bij zich waarmee hij waarschijnlijk de autoradio van het bestelbusje had losgeschroefd. De 22-jarige vrouw uit Hengelo en 37-jarige man uit Den Haag werden aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Winkeldief op leeftijd
Den Haag Medewerkers van een supermarkt aan De Stede betrapten op 16 juni om 15.45 uur een 71-jarige Zoetermeerse op winkeldiefstal. Zij had voor bijna honderd euro aan boodschappen in haar boodschappentrolley gedaan zonder af te rekenen. De vrouw is aangehouden en moet binnenkort voor de rechter verschijnen voor deze en eerdere winkeldiefstallen.

Geen rijbewijs, auto tegen de muur
Den Haag Rijden zonder een geldig rijbewijs leidde op 16 juni om 16.00 uur tot een eenzijdige aanrijding met een woning aan de Klepstraat. De 41-jarige vrouw uit Den Haag die de auto bestuurde, veroorzaakte hiermee aanzienlijke schade aan de auto en er kwamen diverse vloeistoffen onder de motorkap vandaan. Het kentekenbewijs van de auto is ingevorderd.

Verdachte trekt vuurwapen
Den Haag - Agenten zagen op 16 juni om 21.45 uur op de Boerhaavestraat een man staan die voldeed aan het signalement van een verdachte die enkele dagen daarvoor een persoon mishandeld en bedreigd zou hebben. Bij het benaderen van de 28-jarige Hagenaar trok deze echter een vuurwapen uit zijn jaszak en ging er vandoor. Na een korte achtervolging door het te hulp gesnelde Parate Peloton van de politie werd de man aangehouden op de Bontekoekade. Het vuurwapen dat hij tijdens zijn vlucht over de schutting van een pand aan de kade had gegooid, werd even later teruggevonden. De man zit nog vast voor verhoor.

Te hard gereden
Voorburg De politie hield dinsdag 16 juni een snelheidscontrole op de Rembrandtlaan. Tussen 07.15 en 09.15 uur controleerden agenten in de 30 km zone passerende voertuigen, in verband met schoolgaande jeugd die de Rembrandtlaan oversteekt. In totaal deelden de agenten 19 bekeuringen uit, waarbij de hoogst gemeten snelheid 50 km/u was.

Inbraak Delfsestraatweg
Pijnacker Onbekenden forceerden in de nacht van 15 op 16 juni de voordeur van een pand aan de Delfsestraatweg. Eenmaal binnen veroorzaakten zij schade aan verschillende scooters en namen van 41 occasion brommers en 23 nieuwe brommers kentekenbewijzen en kentekenplaten mee. Uit de showroom stalen zij ook nog twee helmen. Heeft u iets gezien of gehoord in de nacht van 15 op 16 juni wat kan leiden tot identificatie van de daders? Belt u dan met de recherche van bureau Pijnacker: 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Straatroof, politie zoekt getuigen
Delft Een 36-jarige man uit Schiedam werd woensdag 16 juni slachtoffer van een straatroof.
De Schiedammer fietste op het fietspad van de Castrop- Rauxellaan in de richting van Rijswijk. Hij zag op het fietspad een scooter staan met daarop twee mannen. Toen hij de twee naderde gingen ze voor hem staan zodat hij niet verder kon rijden. Tegelijkertijd kwam er van achteren nog een scooter aanrijden met daarop twee mannen. Een man die achterop de scooter zat, stapte af en ging naar het slachtoffer toe. Hij pakte het slachtoffer bij zijn schouder, bedreigde hem met een mes en vroeg om geld. Toen het slachtoffer zei dat er geld in de fietstas zat pakte de man die achterop de andere scooter zat, de fietstas. Er werd iets in een buitenlandse taal geroepen. Daarna reden de twee scooters met daarop de mannen weg in de richting van de brug. De dader die het slachtoffer bedreigde droeg een blauwe helm, de andere drie droegen zwarte helmen. De man die de fietstas pakte had op zijn mouw de vlag van Italië staan, onder de vlag stond het woord Italië. Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Te hard op snorfiets
Delft Agenten zagen woensdag 16 juni om 10.00 uur een snorfietser wel erg hard rijden op een fietspad parallel aan de Provincialeweg. Toen zij de man op de snorfiets een stopteken gaven reed hij bijna één van de agenten omver. Later bleek dat de remmen van de snorfiets niet in orde waren. Ook bleek dat de 21-man uit Den Haag niet in het bezit was van een rijbewijs en dat de voorband van de snorfiets glad was. De snorfiets bleek aan het bureau meer dan 50km/u te rijden. Met meerdere bekeuringen op zak verliet de Hagenaar het bureau.

Aanrijding auto en tram
Delft Een 47-jarige vrouw uit Den Haag keek dinsdag 16 juni naar het verkeerde stoplicht. De vrouw stond omstreeks 08.00 uur op de Vrijenbanselaan voor het stoplicht te wachten om links af te mogen slaan. Toen het stoplicht voor rechtdoorrijden op groen sprong, trok de vrouw op om linksaf de Curacaostraat in te gaan. Vanuit de Vrijenbanselaan kwam echter een tram aangereden die rechtdoor reed. De tram raakte de linkerzijde van de auto, waardoor de auto ernstig beschadigd was en versleept moest worden.

Aanrijding auto en fietser
Honselersdijk Een automobilist kreeg dinsdag 16 juni uur de schrik van zijn leven. Toen de 45-jarige man uit Honselersdijk omstreeks 12.30 uur op de Molenlaan een vuilniswagen inhaalde, schoot er plotseling vanachter de wagen een jonge fietser de fietsoversteekplaats over. Het 9-jarige jongetje kwam door de klap die volgde tegen een andere auto aan. Hij werd door zijn vader naar de huisartsenpost gebracht.

Politie zoek getuigen aanrijding scooter en auto Kwintsheul Twee jongens belandden dinsdag 16 juni omstreeks 15.45 uur in de sloot. De 16-jarige jongens uit Kwintsheul reden op een scooter op de Bovendijk achter een auto, die stopte om links af te slaan. De jongens haalden de auto op dat moment aan de linkerzijde in. De 36-jarige automobilist uit Kwintheul zag de scooter niet en trok op. Door de klap belandden de jongens in de sloot. Beiden waren gewond aan armen en benen en kregen een wekadvies. De politie is op zoek naar mensen die het ongeval hebben zien gebeuren. Heeft u dinsdag 16 juni iets gezien? Belt u dan met de recherche van bureau Westland: 0900-8844.

Wateroverlast verraad hennepkwekerij
Zoetermeer - Door een melding van wateroverlast ontdekten agenten woensdag 16 juni een hennepkwekerij in een woning aan de Donizettirode. Omstreeks 18.15 uur werden agenten naar de Donizettirode gestuurd vanwege de wateroverlast. In de woning waar de overlast vandaan kwam, troffen zij inderdaad een in werking zijnde hennepkwekerij aan met 250 planten. De kwekerij werd op last van de officier van justitie ontmanteld en zal worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoner van het pand.

Jongetje (8) breekt sleutelbeen bij aanrijding
Zoetermeer - Een 8-jarige jongetje uit Zoetermeer brak woensdag 16 juni zijn sleutelbeen toen hij op de Akkerdreef werd aangereden door een auto. De jongen wilde omstreeks 18.20 uur op de fiets de Akkerdreef oversteken. Hij zag daarbij vermoedelijk een auto over het hoofd die over de Akkerdreef aan kwam rijden. De bestuurder van de auto probeerde nog te remmen, maar kon niet meer stoppen. Het kind is naar het ziekenhuis vervoerd met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen.