Gemeente Kampen

panden Haatland

College stelt miljoen euro subsidie beschikbaar voor renovatie panden Haatland

17-06-2010
Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 15 juni 2010 besloten om een miljoen euro subsidie beschikbaar te stellen voor het opknappen van zeventien panden op het bedrijventerrein Haatland. Met deze subsidie wil de gemeente samen met de ondernemers, de eigenaren van bedrijfspanden stimuleren de panden te verbeteren. Hiermee zal het aanzicht, de belevingswaarde en de toekomstwaarde van de panden verfraaid en/of vergroot worden.

Het betreft het aanzien van de panden vanaf de openbare weg, de constructieve schil (dak, gevels en vloer), het terrein (verharding, groenvoorziening en hekwerken) en de duurzaamheid van het materiaal gebruik.

De betrokken ondernemers worden schriftelijk geïnformeerd, waarna er op individuele basis een gesprek plaatsvindt. Het uitvoeringsbesluit loopt tot en met 31 december 2013. De regeling zal jaarlijks geëvalueerd worden in het kader van de herziening van de grondexploitatie.

Achtergrond
Voor de tweede fase van de revitalisering van het bedrijventerrein Haatland is op 15 oktober 2009 een gewijzigd projectplan vastgesteld door de gemeenteraad. Een belangrijke wijziging was dat er zo mogelijk een beperkt aantal panden aan de zuidzijde van de Ambachtsstraat zal worden aangekocht en dat er een subsidie verstrekt zou worden voor het renoveren van onder meer de resterende panden.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |