Gemeente Abcoude


Nieuwe uitstraling bedrijventerrein Bovenkamp

De werkzaamheden ten behoeve van de revitalisering van bedrijventerrein Bovenkamp zijn onlangs succesvol afgerond. Het resultaat is een aantrekkelijk en toekomstbestendig bedrijventerrein met een nieuwe moderne uitstraling dat past binnen de vernieuwing van noordoostelijk Abcoude. De revitalisering is gezamenlijk bekostigd door de gemeente Abcoude en Provincie Utrecht.

Vanaf november 2009 hebben er diverse werkzaamheden aan de Bovenkamp en aan (een deel van) de Bijdorplaan plaatsgevonden. De openbare ruimte is volledig aangepakt met geheel nieuwe bestrating, groenvoorzieningen en openbare verlichting. Met name de nieuwe openbare verlichting moet leiden tot een betere sociale veiligheid op het bedrijventerrein. Ook de riolering op de Bovenkamp is vernieuwd.

Samen met de ondernemers van het bedrijventerrein is in beginsel een inventarisatie gemaakt van de probleempunten van het terrein. De punten, zoals inefficiënt ruimtegebruik, ontbreken van openbaar groen en slechte verlichting zijn vervolgens door een landschapsarchitect aangepakt en vertaald naar een nieuw ontwerp. In goed overleg met de ondernemers is dit ontwerp uitgewerkt tot een definitief plan dat vervolgens in opdracht van de gemeente Abcoude door de firma Heijmans Wegenbouw is uitgevoerd.

Bovenkamp
---

17 juni 2010