Politie Drenthe

Donderdag 17 juni 2010

Provincie Drenthe, 17-06-2010

Verkeerscontrole

ZUIDLAREN De politie heeft woensdagochtend een controle uitgevoerd bij de verkeerslichten op de Stationsweg in Zuidlaren. Vier verkeersdeelnemers ontvingen een proces-verbaal voor het negeren van het rode licht. Tevens kreeg één bromfietser een proces-verbaal voor te hard rijden op de Lage Weg en één scholier een proces-verbaal voor het tegen het verkeer in rijden op de rotonde aan het Beatrixplein.

Fietsers botsen op elkaar

HOOGEVEEN Woensdagmiddag botsten twee fietsters op de Adriaan Baasstraat in Hoogeveen tegen elkaar. Een 14-jarig meisje uit Hoogeveen reed op de stoep en draaide de Adriaan Baasstraat op. Daardoor kwam zij plotsklaps van achter een geparkeerd bestelbusje vandaan. De 69-jarige fietster uit Hoogeveen die al op de Adriaan Baasstraat reed, kon de 14-jarige niet ontwijken en botste tegen haar op. De 69-jarige is met schaafwonden voor controle naar het Bethesdaziekenhuis gebracht.

Verdenking van diefstal scheermesjes

ASSEN De politie heeft woensdagmiddag een 55-jarige inwoner uit Bovensmilde aangehouden op verdenking van diefstal van tien pakjes scheermesjes uit een supermarkt aan de Triade in Assen. De politie heeft de man overgebracht naar het bureau aan de Balkengracht waar hij verhoord is. De man is met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Verkeersongeval

EMMEN Woensdagmiddag vond een ongeval plaats aan de Klepel in Emmen. Een 80-jarige automobiliste uit Emmen wilde op de Klepel linksaf slaan. Hierbij gaf ze geen voorrang aan de tegemoetkomende 38-jarige fietster uit Emmen die rechtdoor ging. Een aanrijding was het gevolg. De fietster is met verwondingen aan armen en benen overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Hoogeveen. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Zonder verzekering, APK en rijbewijs

EMMEN De politie heeft een 20-jarige automobilist uit Erica bekeurd voor het rijden in een onverzekerde auto, zonder APK en geldig rijbewijs. De automobilist reed op de Spoorstraat in Emmen. De auto is in beslag genomen en kan worden opgehaald als de eigenaar kan aantonen dat de verzekering is betaald.

Frontale botsing

COEVORDEN Op de Europaweg in Coevorden heeft donderdagochtend een frontale aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een tractor. Een 37-jarige tractorbestuurder sloeg op de Europaweg linksaf. Tijdens deze handeling botste de tegemoetkomende auto en de tractor frontaal op elkaar. De twee bestuurders van de personenauto, een 57-jarige inwoonster uit Nieuwlande en een 31-jarige vrouw uit De Wijk, zijn afgevoerd naar het Scheperziekenhuis in Hoogeveen.

Rijden zonder verzekering

EMMEN In de nacht van woensdag op donderdag controleerde de politie een 27-jarige autobestuurster uit Amsterdam aan de Noordbargerstraat. De vrouw kon geen geldige verzekering tonen. De auto werd in beslag genomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel

DONDEREN Op woensdagmiddag heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een personenauto op de Noordenveldweg. De 78-jarige autobestuurder uit Norg reed over de Norgerweg richting Eelde. De man wilde het kruispunt Norgerweg/Noordenveldweg recht oversteken. Vanuit Peize reed de 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wergea over de Noordenveldweg en wilde zijn weg rechtdoor vervolgen in de richting van Vries. De autobestuurder stopte even voor het kruispunt en vervolgde daarna zijn weg, zonder daarbij de vrachtwagen te zien. De aanrijding met de vrachtwagen is het gevolg. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. De 78-jarige bestuurder is door de brandweer- en ambulancepersoneel uit de auto bevrijdt. De man is ter controle naar het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen gebracht.

Bestemd voor de media
Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.