17/06/2010 11:3 2

Newion Investments Management B.V.

Private Plus Fund investeert in expansie LedNed

HELMOND, 17 JUNI 2010 - Ledfabrikant LedNed zal een substantiële investering krijgen van het, door Newion Investments Managment beheerde, participatiefonds Private Plus Fund. LedNed -- wereldwijd toonaangevend op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en productie van duurzame ledverlichting -- zal deze investering gebruiken voor verdere productontwikkeling en internationale expansie.

LedNed is in 2005 opgericht en wist al snel een sterke positie te ontwikkelen als een kwalitatief hoogstaande producent van ledverlichting gericht op de zakelijke markt. Onlangs had LedNed een wereldprimeur met het eerste volledig in LED verlichtte industriepand ter wereld: het industriepand van co-making en co-packing bedrijf Kompak in Etten Leur.

Om verdere productontwikkeling en internationale expansie te financieren, is het managementteam een investeringsovereenkomst aangegaan met Private Plus Fund. LedNed CEO, Michael Staudt, is tevreden met deze overeenkomst. "In Newion Investments/Private Plus Fund hebben wij een investeerder gevonden die past bij onze strategie van topkwaliteit", aldus Staudt. "Deze investering geeft een extra impuls aan onze hoogstaande productontwikkeling en internationale expansie".

Frank Claassen, investment manager van het Private Plus Fund, ziet enorme potentie voor ledverlichting in de zakelijke markt. "Deze markt voor ledverlichting groeit exponentieel", aldus Claassen. "LedNed is de enige speler die zich volledig richt op kwalitatief hoogstaande ledverlichting, en daar ligt wat ons betreft de toekomst".

Over LedNed

Het in Helmond gevestigde LedNed is wereldwijd toonaangevend op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en productie van duurzame ledlampen. Ledlampen van LedNed zijn het zuinigste, voordeligste en milieuvriendelijkste alternatief voor alle vormen van verlichting. Ledlampen besparen tot 60% op spaarlampen en tot 95% op traditionele lampen, zijn veel milieuvriendelijker, en bieden zelfs een betere sfeer. LedNed is de enige fabrikant ter wereld die voldoet aan de zeer strenge energie- en milieueisen van de RoHS en de enige in Nederland met een KEMA CE keurmerk. Ledlampen van LedNed passen in alle bestaande fittingen. LedNed streeft naar een grootschalige implementatie van ledlampen in Nederland. Dat zal leiden tot een aanzienlijke kostenbesparing voor de gebruiker én een substantiële reductie in de uitstoot van schadelijke stoffen in het milieu.

Over Private Plus Fund / Newion Investments Management

Fondsmanager van Private Plus Fund B.V., Newion Investments Management, heeft een reputatie als een betrokken investeerder die ervaren is in het investeren in kansrijke ondernemingen. De betrokkenheid van Newion in combinatie met de bereidheid van de aandeelhouders van Private Plus, allen (ex) ondernemers, om hun kennis en ervaring ter beschikking te stellen, maken Private Plus Fund uniek. Private Plus Fund investeert in MKB-ondernemingen voor de financiering van versnelde autonome groei of acquisities en bij opvolgingsproblematiek: management buy-out of buy-in.