Gemeente Asten veehouderijbedrijven in Brabant

Bouwstop voor intensieve veehouderijbedrijven in Brabant

Provinciale Staten (PS) heeft besloten dat met ingang van 1 oktober 2010 een bouwstop van kracht is voor de intensieve veehouderij in extensiveringsgebieden. Onder extensiveringsgebieden vallen zowel de gebieden rondom de dorpskernen als de gebieden rondom bos- en natuurgebieden.

Volledige ontvankelijke bouwaanvragen in overeenstemming met het bestemmingsplan die voor 1 oktober 2010 zijn ingediend kunnen nog worden gehonoreerd.

Aanvragen die door deze bedrijven na 1 oktober 2010 worden ingediend, kunnen niet meer worden vergund. Voor deze intensieve veehouderijen geldt vanaf die datum een `slot op de muur'. Er kan niet meer worden uitgebreid. Ook niet om aan eisen in het kader van `dierenwelzijn' te kunnen voldoen.

Deze nieuwe regel over de intensieve veehouderij is door PS opgenomen in de Verordening Ruimte fase 1. Deze verordening is op 23 april 2010 door PS vastgesteld en op 1 juni 2010 in werking getreden. U kunt deze verordening inzien via de site van de provincie Noord-Brabant.

De intensieve veehouderijbedrijven waarop deze regel van kracht is, worden hierover geïnformeerd door de gemeente Asten. Wanneer u geen brief van de gemeente hebt ontvangen, maar u twijfelt of uw intensieve veehouderij in een extensiveringsgebied ligt, dan kunt u dit navragen bij de afdeling Publiekszaken, team vergunningen en toezicht van de gemeente Asten tel. (0493) 671 339.