Gemeente Bodegraven

(17-06-2010)

Bodegraven Oost Natuurlijk Groen gegarandeerd

Sinds 11 juni 2010 ligt het voorontwerp bestemmingsplan Bodegraven Oost ter inzage. Het plangebied ligt aan de oostzijde van de kern Bodegraven, tegen Weideveld en Groote Wetering aan en tussen de spoorlijn en de A12. De randen van het gebied zijn bestemd voor een landschappelijke overgang met recreatieve waarden tussen het landelijke gebied en bebouwd Bodegraven. Deze groene dorpsrand zorgt straks voor een mooier aanzicht. Daarnaast biedt het gebied ruimte aan de toekomstige uitbreiding van het bedrijventerrein Groote Wetering. Een deel van het gebied blijft agrarisch.

Door de groene dorpsrand wordt het prachtige omliggende landschap goed zichtbaar. Het gebied krijgt verder allerlei recreatieve mogelijkheden met onder andere de aanleg van fiets- en voetpaden. In het noordwestelijke deel van het gebied (tegen Weideveld aan) verandert er niets. De huidige weilanden blijven hier gehandhaafd en bestemd voor de veehouderij.

Over enkele jaren wordt het zuidwestelijke deel van Bodegraven Oost bestemd voor de uitbreiding van het bestaande bedrijventerrein Groote Wetering. Dit gebied geeft ruimte aan Bodegraafse bedrijven die willen of moeten verplaatsen maar ook aan nieuwe bedrijven. Wat dit project bijzonder maakt, is dat het groen wordt aangelegd voordat het bedrijventerrein wordt gebouwd.

Het voorontwerp bestemmingsplan Bodegraven Oost ligt nog tot 22 juli ter inzage. U kunt het plan inzien gedurende de openingstijden in het gemeentehuis en via www.Bodegraven.nl onder de rubriek Projecten en Bestemmingsplannen; Project Bodegraven Oost. Gedurende de inzagetermijn is het voor iedereen mogelijk een inspraakreactie in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 401, 2410 AK Bodegraven.