Gemeente Abcoude


College pakt snelheid Abcoude West aan

Het college betreurt de huidige verkeerssituatie in Abcoude West en pakt deze op korte termijn aan. Er worden verkeersremmende maatregelen aangebracht waardoor de snelheid van het verkeer wordt verminderd. Ook zal een strengere handhaving van de politie worden ingezet. Met deze tijdelijke maatregelen hoopt de gemeente voor nu een veilige situatie te creëren.

Op 12 mei jongstleden is De Derde Brug geopend en daarmee is ook de extra ontsluitingsroute door Abcoude West in gebruik genomen. Direct aansluitend is begonnen met de herinrichting van het centrum, als eerste op het Raadhuisplein. Als gevolg van het openstellen van de nieuwe route rijdt er meer verkeer dan voorheen door Abcoude West. Deze hoeveelheid verkeer is daarnaast tijdelijk extra toegenomen als gevolg van het afsluiten van de route door het centrum gedurende de herinrichtingwerkzaamheden. De gemeente heeft van vele inwoners van Abcoude West klachten ontvangen dat zij veel hinder ondervinden van het extra verkeer. Met name de snelheid van dit verkeer is een doorn in het oog van de bewoners.

De ontsluitingsroute is een 30 kilometer zone en is als zodanig ingericht. Een hogere snelheid veroorzaakt voor de meer kwetsbare deelnemers aan het verkeer een onveilige situatie. De politie is gevraagd om strengere handhaving in het gebied. Verder doet de gemeente een beroep op alle weggebruikers om zich aan deze maximaal toegestane snelheid te houden.

De maatregelen die gekozen worden hebben een tijdelijk karakter. Zodra de werkzaamheden in het centrum afgerond zijn, volgens planning eind 2010, zal het extra toegenomen verkeer weer afnemen.
---

17 juni 2010