Gemeente Cromstrijen


Regels rond wk-festiviteiten in Cromstrijen

Het Nederlands voetbalelftal is inmiddels begonnen aan het WK in Zuid-Afrika. Oranje is goed gestart, want de eerste wedstrijd is gewonnen. Natuurlijk hopen we dat de komende wedstrijden ook zo succesvol zijn en dat we allemaal kunnen genieten van mooie voetbalwedstrijden. Om dat samen genieten in goede banen te leiden, stelden wij in overleg met de regionale politie beleidsregels op over festiviteiten rondom de wedstrijden.

Binnen een gebouw
Voor WK-evenementen binnen een gebouw hoeft u geen vergunning aan te vragen, mits:
* u rekening houdt met de brandveiligheidsvoorschriften;
* sportverenigingen zich houden aan de voorschriften van de Drank- en Horecawet
* en inrichtingen die vallen onder het Activiteitenbesluit melding maken van een binnenevenement (zogenaamde incidentele festiviteit).

Buiten en gebouw
Voor WK-evenementen buiten een gebouw moet u altijd een evenementenvergunning aanvragen. Deze aanvraag moet u minimaal drie weken voor het evenement bij de gemeente indienen. Vergunningen voor het plaatsen van tv-schermen verlenen wij alleen voor zogenaamde 'public-viewing-zones'. Het plaatsen van tv-schermen op de openbare weg of op het terras trekt groepen mensen. Dit kan een nadelig effect hebben op de openbare orde en de verkeersveiligheid rond de locatie van de schermen. Daarom verlenen wij geen vergunningen voor het plaatsen van tv-schermen op terrassen van horecagelegenheden.

Straat- en buurtfeesten
Straat- en buurtfeesten die in het kader van het WK voetbal 2010 worden gehouden moet u melden bij de gemeente. Om het gezellig, dorps en veilig te houden, stelden wij een aantal aanvullende regels vast.

Meer informatie
Deze beleidsregels treden met terugwerkende kracht in werking op 15 juni 2010. Dit is ook de datum waarop het college de regels vaststelde. De regels zijn een uitwerking van de Algemene Plaatselijke Verordening en vindt u hieronder of in het gemeentehuis bij taakveld Vergunning en Handhaving.