Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 17-06-2010

Drie mannen overvallen juwelier in Made

MADE: Drie mannen hebben donderdagmorgen rond 11.15 uur een gewapende overval gepleegd op een juwelierszaak aan de Nieuwstraat.

De overvallers, die zonnebrillen en petjes droegen, hebben de eigenaar overmeesterd en geboeid. Vervolgens bedreigden de mannen hem met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Het drietal haalde vervolgens diverse vitrinekasten leeg en vertrok met de buit in een kleine zwarte personenauto. Daarbij moest de bestuurder van een rode personenauto vol in de remmen om een aanrijding te voorkomen. De politie zou graag in contact komen met deze bestuurder; hij kan zich melden op 0900-8844.

De overvallers reden verder in de auto, maar lieten het voertuig even later achter in de Van den Houtstraat. Ze stapten over in een grijze personenauto die in de richting van de A59 reed. De politie heeft na de overval een buurt- en sporenonderzoek ingesteld. Ook is er een SMS-Alert gestuurd met de vraag of burgers iets bijzonders hebben gezien. Dat heeft enkele getuigen opgeleverd waaronder degene die de politie heeft gewezen op de vindplaats van de eerste vluchtauto.

Oosterhouter slaat hangjongere na ruzie over plassen tegen garagedeur

OOSTERHOUT: De politie heeft woensdagavond rond 22.30 uur een 42-jarige man uit Oosterhout aangehouden wegens mishandeling. Hij sloeg een 17-jarige jongen uit Oosterhout in het gezicht. De jongen was in het gezelschap van diverse jongeren die in de buurt van de woning van de verdachte in de wijk Dommelbergen rondhingen. Daarbij werd tegen de garagedeur van de woning geplast. Daarover werd de 42-jarige man boos en ging verhaal halen. Dat mondde uit in de mishandeling. De verdachte ging terug naar zijn woning en vervolgens werd een ruit van zijn woning ingegooid. Tegen de Oosterhouter wordt proces-verbaal opgemaakt; hij deed zelf aangifte van vernieling.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 17-06-2010 13:26 | © Regio Midden en West Brabant |