Provincie Utrecht

Bouwproject Leusden gaat door mede dankzij provincie

Bouwproject Apollovlinder in de wijk Tabakssteeg in Leusden gaat door. Met een bijdrage vanuit de provinciale knelpuntenpot wordt de laatste zet tot start bouw gegeven. Mede vanwege deze bijdrage kan Woningstichting Leusden de 35 van de 56 geplande woningen aankopen die nog niet waren verkocht.

De bouw dreigde door deze niet-verkochte woningen stil te komen liggen. De stichting gaat de woningen verkopen of verhuren. Het gaat om huizen in het goedkopere segment. De doorgang van het project is voor de hele wijk van belang: naast woningen zullen ook supermarktketen Dirk van Den Broek en enkele dagwinkels hun intrek nemen in de Apollovlinder. Op 25 mei is het overnamecontract in bijzijn van alle betrokken partijen ondertekend.

Knelpuntenpot
Bouwprojecten die vanwege de economische recessie vast lopen kunnen een beroep doen op de provincie. Sinds 2009 kent de provincie Utrecht een crisisfonds voor de woningbouw: de provinciale knelpuntenpot. Door middel van rentekortingen en garantiestellingen kunnen ondanks de crisis woningbouwprojecten toch uitgevoerd worden. De voortgang van de productie van woningen blijft essentieel. Onze provincie kent nog altijd een hoge druk op de woningmarkt. Het fonds is een onderdeel van de provinciale versnellingsagenda ter bevordering van de regionale economie. Deze agenda is opgesteld als antwoord op de gevolgen van de economische crisis voor de provincie Utrecht.

Voor persinformatie:
mireille.sennef@provincie-utrecht.nl, (030) 258 29 21

Voor algemene vragen:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11