Gemeente Leeuwarden

Leeuwarder ATT tekent overeenkomst met groot Duits bedrijf

Bron: Gemeente Leeuwarden (16-06-2010)

Fujitsu Microelectronics Europe (FME) en het Leeuwarder bedrijf Advanced Touchscreen Technology (ATT) zijn een vergaande overeenkomst voor samenwerking aangegaan. Met de innovatieve coatingtechniek van ATT touchscreens (waarbij een dun laagje transparante coating wordt aangebracht op glas, red.) en de hoogwaardige sensor-techniek van FME denken de bedrijven gezamenlijk de internationale markt voor touchscreens te kunnen veroveren. De overeenkomst beslaat in eerste instantie een periode van drie jaar.

FME maakt sensor controllers. De techniek is in Zuid Korea ontwikkeld door ATLab, Inc. en wordt door FME vermarkt in West Europa. ATT heeft zoals gezegd een innovatieve coatingtechniek ontwikkeld. Door samenwerking denken de bedrijven een forse groei te kunnen realiseren. De eerste projecten voor onder andere de consumentenmarkt, de medische sector en voor industriële toepassingen zijn inmiddels al succesvol afgerond, in goed overleg met de klanten zelf.

"Met ATT hebben we een innovatieve partner gevonden die zeer flexibel is en goed luistert naar de markt", aldus Wolf Fronauer, Marketing Manager van FME. "Vooral ook de snelle en zeer kosten-efficiente werkwijze van ATT is belangrijk. Hiermee kan snel ingespeeld worden op wensen van klanten."

Ook Ben Meester, CEO van ATT, is enthousiast over de samenwerking. "We vullen elkaar geweldig aan. Samen hebben wij zeer innovatieve technologie in huis; dit is nodig om een nieuwe generatie touch toepassingen op de markt te brengen. Bovendien is FME heel marketinggericht. Ze gaan onze gezamenlijke producten in diverse landen vermarkten, waaronder Rusland. Alleen al in West Europa gaan twintig tot dertig vertegenwoordigers onze producten onder de aandacht brengen. Dat kan voor ons een enorme groei betekenen."

Wanneer de ambities van de beide bedrijven kunnen worden waargemaakt is dat goed nieuws voor Leeuwarden. ATT sluit niet uit dat men over een jaar meer dan honderd medewerkers aan het werk heeft (nu: 14, red) in de fabriek aan de Foeke Sjoerdswei, op businesspark West.