Gemeente Bodegraven


Gemeente Bodegraven gaat door met de Starterslening

De gemeente Bodegraven kan voorlopig doorgaan met het toekennen van Startersleningen. De financiële ruimte is wel wat kleiner geworden: de 40 miljoen euro die het ministerie van VROM in 2007 beschikbaar heeft gesteld, zijn uitgeput. Deze waren bedoeld om gemeentes te ondersteunen bij het beschikbaar stellen van startersleningen. Ook zonder die ministeriële hulp verwacht de gemeente Bodegraven te kunnen voldoen aan de vraag van Bodegraafse starters.

De Starterslening is bedoeld als steun in de rug voor jonge huishoudens die voor het eerst een koopwoning betrekken. Onder bepaalde voorwaarden kunnen deze huishoudens een tweede hypotheek afsluiten van maximaal EUR 30.000,-. Dit is de overbrugging tussen hun draagkracht en de verwervingskosten van de woning die zij willen kopen. De eerste drie jaren - of zo nodig langer - is de lening rente- en aflossingsvrij. Leners gaan aflossen en rente betalen als hun financiële draagkracht voldoende is.

Voor het uitvoeren van de regeling is de gemeente - net als vele andere instellingen - aangesloten bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). SVn behandelt aanvragen en verzorgt het beheer. Meer informatie over de startersleningen en de voorwaarden vindt u op Starterslening.