Gemeente Boekel


GGD: Jongeren positief over www.ggdjongeren.nl

GGD Hart voor Brabant.JPG De GGD stak haar jongerenwebsite samen met jongeren in een nieuw jasje. Begin dit jaar ging deze verbeterde website online. In een digitale enquête gaven bijna 500 jongeren de afgelopen drie maanden hun mening over deze website. Zij waren niet alleen positief over hoe de website er uitziet, maar ook over de aangeboden gezondheidsinformatie.

Onder de inzenders van de online enquête verlootte de GGD verschillende prijzen waaronder bioscoop- en kledingbonnen. Charlotte Cockx (14 jaar) uit Klein Zundert won de hoofdprijs: een Wii-speler. Op 15 juni reikte de GGD deze prijs feestelijk aan haar uit. Het was voor Charlotte een echte verrassing. Ze was enorm blij met haar cadeau.

Resultaten online enquête
Jongeren vinden de gezondheidsinformatie op
www.ggdjongeren.nl duidelijk en volledig. Vooral de teksten over alcohol, roken en drugs waardeerden zij erg positief. Maar ook andere onderwerpen als gezonde voeding, sporten, seks en informatie over buitenlandvaccinaties scoorden hoog. De filmpjes op de website vinden zij een toegevoegde waarde. Het merendeel van de ondervraagde jongeren keert naar eigen zeggen terug naar de website als zij betrouwbare gezondheidsinformatie zoeken.

Over de website
De GGD ontwikkelde www.ggdjongeren.nl speciaal voor en samen met jongeren. De website geeft jongeren de mogelijkheid per e-mail anoniem vragen te stellen aan een GGD-arts. Onderwerpen zijn onder meer liefde en seks, uiterlijk en je lichaam, alcohol en drugs, piekeren en problemen, bewegen, gezonde voeding en computerverslavingen. De website geeft per onderwerp ook een overzicht met links naar andere betrouwbare websites voor jongeren. Zo biedt de GGD jongeren één portaal met betrouwbare informatie over hun gezondheid.