Saxion
BR>

do 17 juni 2010

Saxion en draaijer+partners gaan voor samenwerking


Op woensdag 16 juni is door Saxion en draaijer+partners, adviesbureau op het gebied van huisvestingsvraagstukken, een convenant ondertekend en is ook de samenwerking voor de toekomst bezegeld. Het convenant is de bevestiging van een al bestaand samenwerki

draaijer+partners wil graag een constructieve bijdrage leveren aan het onderwijsprogramma van de opleiding Facility Management van de Hospitality Business School door onder andere het verzorgen van gastlessen en excursies. Daarnaast is het voor afstudeerders mogelijk om een afstudeeronderzoek uit te voeren in samenwerking met draaijer+partners.

draaijer+partners, adviesbureau op het gebied van huisvestingsvraagstukken, is al sinds 2008 betrokken bij het onderwijs van de Saxion Hospitality Business School. Met de komst van het kenniscentrum Business Development is ook op onderzoeksgebied de match ontstaan op het gebied van strategisch vastgoedmanagement. Daarin wordt op diverse manieren bekeken op welke wijze huisvesting optimaal kan worden ingezet voor organisaties.

De afgelopen periode hebben twee afstudeerders onderzoek gedaan naar vastgoedmanagement binnen de zorg. Het onderwerp van dit onderzoek was tevens thema van het symposium dat woensdagmiddag 16 juni plaatsvond bij Saxion in Deventer. Genodigden waren vastgoedmanagers binnen de ouderenzorg en GGZ instellingen.

De verwachting is dat de samenwerking tussen Saxion en draaijer+partners in de komende periode wordt uitgebreid met andere onderwijsacademies, zoals Ruimtelijke Ontwikkeling en Bouw.

Beide partijen willen elkaar zowel in onderwijs als in onderzoek vinden op het gebied van zorg en huisvesting, herbestemming kantoorgebouwen, het nieuwe werken, maatschappelijk vastgoed en gebiedsontwikkeling.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arrien Termaat, via het kenniscentrum Business Development, tel. 0570 - 603 784.

Bijschrift foto:

In het bijzijn van het projectteam werd het convenant op 16 juni ondertekend. V.l.n.r. Henri Drenthen, partner draaijer + partners; Katinka van Heerde, opleidingsmanager Facility Management; Peter Ruchti, directeur draaijer+partners en Rients Jorna, directeur Hospitality Business School (foto Erik Pakkert).
____________________ Zoek