Gemeente Dongen

Zilveren knopen voor jubilarissen dorpsraad 's Gravenmoer

Publicatiedatum: 17-6-2010

Burgemeester Simone Dirven-van Aalst heeft dinsdag 15 juni aan Gerret Verhagen en Gerard Snels een zilveren knoop uitgereikt. Zij zijn beiden 12,5 jaar lid van de dorpsraad en hebben aan de wieg gestaan van de vorming van de dorpsraad toen 's Gravenmoer als zelfstandige gemeente werd opgeven. De knoop werd opgespeld na de presentatie en ondertekening van het nieuwe dorpsplan van de dorpsraad van Gravenmoer.

Gerret Verhagen is vanaf het begin in 1997 lid van de dorpsraad en had in zijn portefeuille onderwijs en openbare groenvoorziening. Hij heeft zich indertijd kandidaat gesteld omdat hij het belangrijk vond dat er echte s Gravenmoerenaren zitting zouden nemen in de dorpsraad, die op moesten komen voor de belangen en de identiteit van het dorp. In mei 2002 heeft hij het stokje van voorzitter overgenomen.

Gerard Snels
Ook Gerard Snels is vanaf het begin lid van de dorpsraad. Hij begon met sportzaken
en volkshuisvesting en wilde zich graag inspannen voor het groen, de verkeersveiligheid en de handhaving van allerlei voorzieningen in het dorp. Nu is Gerard Snels vice-voorzitter van de dorpsraad.

Gerret Verhagen Gerard Snels

Betekenis van de knoop
De zilveren knoop wordt door het gemeentebestuur van Dongen toegekend aan personen die zich in het bijzonder hebben ingezet voor de gemeenschap. De 's Gravenmoerse knoop is de naam van een soort kanklosslag, die wordt gebruikt bij het maken van kant. s 'Gravenmoer heeft haar naam verbonden aan een knoop wegens haar toonaangevendheid op kantklosgebied rond 1900. In het kader van Dongen Uit de Kunst is van deze kantklosknoop in 2007 een moderne versie voor de gemeente Dongen ontwikkeld. In het juweel worden alle zeven toegangswegen van de gemeente gebundeld tot het thema verbondenheid waarin iedere inwoner zich thuis kan voelen. Goudsmitkunstenares Vera Merkx ontwikkelde deze moderne knoop.