Universiteit Twente

Eerste ondernemers Venturelab Twente zwaaien af

Succesvolle kweek bedrijven met groeipotentie

17 juni 2010

De eerste zestien ondernemers krijgen op 17 juni hun certificaat van Venturelab Twente. Een jaar lang zijn de ondernemers actief begeleid en getraind. Ook zijn ze geïntroduceerd in netwerken van klanten, leveranciers en financiers. Daarmee hebben ze een solide strategie voor de opstart of doorgroei van hun bedrijf kunnen opstellen.

Venturelab Twente, versneller van 'high-tech high growth business development', biedt deelnemers een flexibel en persoonlijk trainingspakket van een jaar. Een startend bedrijf moet eigenlijk vanaf het begin beschikken over kennis en vaardigheden op strategisch, financieel, technisch en commercieel gebied. Al die kwaliteiten zijn slechts zelden verenigd in één persoon, daarom is teamontwikkeling een belangrijk aspect van Venturelab. Het programma is speciaal voor ondernemers die business willen maken van innovatieve technologie.

Inmiddels telt het programma 80 deelnemers, van starters tot zeer ervaren ondernemers. In de komende vier jaar verwacht VLT 350 deelnemers. Het verwachte resultaat: 200 nieuwe bedrijven in 2020, waarvan zeker 10% een groeipotentieel heeft tot meer dan 100 werknemers.

De eerste zestien ondernemers hebben deelgenomen aan een pilotgroep. Na een intensief jaar krijgen zij nu een certificaat. Ook wordt bij deze gelegenheid een boekje gepresenteerd waarin hun verhalen zijn opgetekend. VentureLab Twente blijft de ondernemers volgen voor het verzamelen van onderzoeksdata.

Twee Awards

Enkele deelnemers van het eerste uur worden op 17 juni extra in de schijnwerpers gezet. Zo krijg Dennis Doubovski, vanwege zijn bijzondere inzet, de 'Venturelab Community Award'. Deze ondernemer richtte de Venturelab Twente businessclub op.

Het bedrijf met het grootste groeipotentieel, een index van de inmiddels gerealiseerde omzet, gerealiseerde marktingangen en de verwachte groei in omzet en werkgelegenheid, krijgt bij deze gelegenheid de 'Venturelab Twente Growth Award': die gaat naar Rob Wermenbol van Amitek Modelfactor, gespecialiseerd in 3D printing.

Het Venturelab programma wordt financieel ondersteund door de provincies Gelderland en Overijssel, de Regio Twente, Europa, Saxion en de Universiteit Twente. Dankzij deze subsidies betalen deelnemers zelf slechts 2500 euro.

De certificaten worden op 17 juni van 17.30-18.30 uitgereikt in Enschede, in The Corridor. Het eerste exemplaar van het boekje 'Venturelab Twente Entrepreneurs 2010 - Volume 1' wordt 's avonds uitgereikt aan collegevoorzitter dr. Anne Flierman van de Universiteit Twente.

Voor meer informatie over Venturelab: www.venturelabtwente.com

Contactpersoon voor de pers: Wiebe van der Veen, tel (053)4894244