Ruim 40 factsheets over belangrijke onderwerpen voor nieuwe Kamerleden

17/06/2010 15:00

Algemene Rekenkamer

Op donderdag 17 juni 2010 treedt een vernieuwde Tweede Kamer aan na de verkiezingen van 9 juni j.l. Voor deze gelegenheid heeft de Algemene Rekenkamer een informatiepakket samengesteld onder de titel Vooropname 2010 met factsheets over ruim veertig belangrijke onderwerpen. Enkele voorbeelden hiervan zijn Kredietcrisis, klimaat, krachtwijken, jeugdzorg, subsidies, afstand tot de arbeidsmarkt, vervanging F-16, toezicht financiële markten en grote projecten. Ook zijn er factsheets gemaakt over Verantwoordingsdag en de taken en bevoegdheden van de Algemene Rekenkamer.

Kamerleden kunnen in deze bondige samenvattingen lezen wat de stand van zaken over een bepaald onderwerp is, hoeveel geld ermee gemoeid is en welk (recent) onderzoek van de Algemene Rekenkamer erover beschikbaar is. Bij de keuze van de onderwerpen is rekening gehouden met voorziene besluitvorming in de komende kabinetsperiode.

Omdat de informatie uit deze factsheets interessant is voor een breder publiek dan alleen Kamerleden publiceert de Algemene Rekenkamer deze factsheets ook op haar website.