Gemeente Lelystad

Prijs voor vastgoedinformatie

Donderdag 17 juni 2010

De gemeente Lelystad is de snelste stijger ten opzichte van 2009 wat betreft de kwaliteit van de vastgoedgegevens. Uit handen van bestuursvoorzitter Han Polman (burgemeester van Bergen op Zoom) kreeg Lelystad hiervoor een eervolle vermelding tijdens de uitreiking van de Chapeauprijs 2010 van Dataland op 3 juni.

Inspanningen werpen vruchten af

De gemeente Lelystad vindt het belangrijk om de kwaliteit van de gegevens zo hoog mogelijk te hebben en te houden. Dit komt de eigen gegevenshuishouding en uiteindelijk de elektronische dienstverlening naar de burgers ten goede. Deze prijs laat zien dat de inspanningen op het gebied van kwaliteitsverbetering en de manier waarop de gemeentelijke bezig is om gegevens in te winnen, te bewerken, ter beschikking te stellen en de kwaliteit ervan te garanderen hun vruchten beginnen af te werpen.

Intergemeentelijk samenwerkingsverband

Dataland, dat de prijs in het leven heeft geroepen, is het grootste intergemeentelijke samenwerkingsverband op het gebied van vastgoedinformatie en maakt voor 406 gemeenten vastgoedgegevens toegankelijk. Dat wil zeggen: informatie over ruim 8 miljoen gebouwde objecten op adresniveau.

---