FloraHolland



Inschrijfgeld Aalsmeer en bijbehorende restitutie op 1 juli gefactureerd

AALSMEER (17 juni 2010) - Anders dan vorige jaren wordt in 2010 het inschrijfgeld voor de klokken in Aalsmeer niet direct bij de eerste transactie, maar op 1 juli gefactureerd. Tegelijkertijd wordt de restitutie van het inschrijfgeld verrekend. Voor een deel van de Aalsmeerse kopers is het belaste inschrijfgeld gelijk aan de restitutie, zodat per saldo niets in rekening wordt gebracht. Kopers bij wie de restitutie nog niet gelijk is aan het volledige inschrijfgeld, wordt per 1 juli het saldo (inschrijfgeld - restitutie) in rekening gebracht.

Facturatie inschrijfgeld
Kopers betalen inschrijfgeld voor ieder debiteurennummer waarmee zij inkopen op de klokken van Aalsmeer. Voorgaande jaren werd dit bij de eerste transactie in het kalenderjaar gefactureerd. Het betaalde inschrijfgeld werd (soms gedeelte¬lijk) gerestitueerd op basis van de omzet die de koper op de Aalsmeerse klokken realiseerde. In 2010 wordt het inschrijfgeld van EUR 6.200 voor de klokken in Aalsmeer op 1 juli gefactureerd.

Verrekening restitutie inschrijfgeld
De restitutie van het inschrijfgeld wordt tegelijkertijd met het inschrijfgeld verrekend. Het betreft 0,525% over de gerealiseerde Aalsmeer klokomzet vanaf 01-01-2010 tot en met 30-06-2010, met een maximum van EUR 6.200. In de onderstaande tabel is aangegeven hoe de bedragen op de productnota van 1 juli worden weergegeven:

Indien restitutie niet gelijk aan inschrijfgeld De kopers bij wie de restitutie nog niet gelijk is aan het volledige inschrijfgeld, zullen ook nog na 1 juli 2010 bij iedere kloktransactie 0,525% van de omzet als restitutie blijven ontvangen, tot een maximum van EUR 6.200. Dit betekent dat bij een omzet van EUR 1,18 miljoen per debiteurennummer het inschrijfgeld volledig is gerestitueerd.

Meer weten?
Heeft u vragen over bovenstaande, dan kunt u contact opnemen met Joop den Blanken via T 0297-394245 of E fez.afrekenkantoor@floraholland.nl.