FloraHolland



Klankbordgroep Plantenafzet

FLORAHOLLAND (17 juni 2010) - Donderdag 10 juni vergaderde de Klankbordgroep Plantenafzet op vestiging Aalsmeer. Tijdens deze vergadering vond een wisseling van de leden plaats. Th. Nederpel, W. v.d. Knaap en S. Bunnik namen afscheid. De leeggekomen plekken worden opgevuld door M. Zwinkels, E. Stofbergen en A. van Marrewijk.

Aan de Klankbordgroep Plantenafzet is het voorstel ten aanzien van de nieuwe kwaliteitgroepenindeling voorgelegd. De Klankbordgroep Plantenafzet vindt het een goede zaak dat de informatie betrouwbaarder wordt. Zij adviseert daarnaast ook te kijken naar de juiste beschrijving van de A2 partijen, daar in de regel aan nagenoeg alle planten een lichte afwijking heeft.

Een ander belangrijk agendapunt waar uitvoerig bij stil is gestaan, is de voortgang van de reorganisatie bij FloraHolland Connect. De vorige vergadering is deze reorganisatie, We Connect genaamd, al met de Klankbordgroep Plantenafzet doorgenomen. Deze keer is ingegaan op de organisatie en de tarieven. De Klankbordgroep Plantenafzet kan zich vinden in de algemene lijn die is gepresenteerd. Zij is benieuwd naar de tariefstructuur van de aanvullende diensten.

Verder is uitgebreid stilgestaan bij de ontwikkelingen rondom de RFID-chip op de Deense Containers. FloraHolland heeft de Container Centrale een aantal randvoorwaarden gesteld ten aanzien van een werkbare oplossing. Wanneer dit niet mogelijk is, zal FloraHolland geen controles uitvoeren. FloraHolland heeft ook duidelijkheid geëist ten aanzien van wat mag worden verwacht, wat het gaat kosten, welk voordeel CC hier tegenover stelt en de verwachting ten aanzien van de kwaliteit. FloraHolland zal haar uiterste best doen om problemen bij de aanvoerders te voorkomen.

De eerstvolgende vergadering van de Klankbordgroep Plantenafzet is op dinsdag 28 september.