Gemeente Eemsmond


Afscheid leden Commissie Culturele Prijs Eemsmond vrijdag 11 juni 2010

Nog eenmaal komen de huidige leden van de Commissie Culturele Prijs van de gemeente Eemsmond bijeen. Op woensdag 16 juni vergadert de commissie over de nieuwe samenstelling van de Commissie Culturele Prijs en brengt hierover advies uit aan het college van burgemeester en wethouders.

Onlangs besloot het college van Eemsmond om elke vier jaar zeven nieuwe leden voor de Commissie Culturele Prijs te benoemen. De jaren lopen gelijk met een gemeenteraadsperiode. Het college volgt hiermee het advies van de zittende commissieleden. Zij hebben de gemeentelijke cultuurprijs geëvalueerd, zoals afgesproken in de Nota Kunst en Cultuur 2009-2012.

Commissie Culturele Prijs
De Commissie Culturele Prijs bestaat uit zeven leden: twee van de Culturele Raad, twee van de gemeenteraad, twee inwoners van Eemsmond en iemand van de regionale pers. De gemeente heeft inmiddels twee keer een oproep geplaatst voor inwoners om zich voor 16 juni te melden.

Culturele Prijs
Sinds 1994 reikt de gemeente Eemsmond de Culturele Prijs uit. De prijs wordt toegekend door het college, op voordracht van de Commissie Culturele Prijs. Personen of instellingen die in Eemsmond bijzondere verdiensten hebben geleverd op cultureel gebied, komen in aanmerking voor de prijs. Daarbij wordt vooral gekeken hoe inspirerend het werk is en wat de culturele en sociaal-economische betekenis ervan is voor de gemeente. De Culturele Prijs bestaat uit een kunstwerk en (vanaf 2010)
1.000,-.