Gemeente Lopik

GEMEENTE
LOPIK

Onderwerp: Regelingen voor inwoners van Lopik P met een minimuminkomen*

Woont u in de gemeente Lopik en heeft u een minimuminkomen*? Dan E komt u wellicht in aanmerking voor één van de volgende regelingen.

Regeling indirecte schoolkosten gemeente Lopik R Heeft u een minimuminkomen* en kinderen op de peuterspeelzaal dan kunt u een tegemoetkoming in de kosten van de peuterspeelzaal krijgen tot een bedrag van 350 per kind, per schooljaar. Heeft u kinderen op het basisonderwijs dan kunt u een bijdrage van maximaal S 45 per kind, per schooljaar aanvragen. En voor kinderen tot 18 jaar op het voortgezet en beroepsonderwijs kunt maximaal 230 per kind, per schooljaar aanvragen.

B U krijgt de tegemoetkoming op declaratiebasis. Dit betekent dat u de kosten eerst zelf moet betalen. Bij de aanvraag voegt u de bonnetjes of betalingsbewijzen. U kunt een aanvraag indienen voor schoolartikelen, schoolboeken (die niet worden vergoed), ouderbijdrage, kluisjes, excursies/schoolreisjes, gymkleding. E
Let op: De aanvragen moeten gedurende het lopende schooljaar worden ingediend en gedeclareerd. Een schooljaar loopt van 1 september tot
1 september het jaar daarop. R
Regeling maatschappelijke participatie gemeente Lopik Heeft u een minimuminkomen*, dan komt u wellicht in aanmerking voor deze regeling. De tegemoetkoming bedraagt maximaal 115,00 per gezinslid, per I kalenderjaar.

Een tegemoetkoming in de regeling maatschappelijke participatie krijgt u ook op declaratiebasis, bij de aanvraag voegt u de bonnetjes en/of betalingsbewijzen C (let op: de gemeente keert pas uit bij declaraties van 50 of meer). De aanvragen moeten gedurende het lopende kalenderjaar worden ingediend en gedeclareerd.

H Thuiswonende kinderen tot 18 jaar kunnen gebruik maken van de regeling via de aanvraag van de ouders, studenten vanaf 18 jaar kunnen echter geen gebruik maken van de regeling.

T
Postbus 50
3410 CB LOPIK

Raadhuisplein 1
Tel : (0348) 55 99 55
Fax: (0348) 55 15 88
E-mail:
gemeente@lopik.nl




HV

Wat komt voor vergoeding in aanmerking?
Bijvoorbeeld uw lidmaatschap van de sportclub, bibliotheek of zangkoor, maar ook een bezoek aan een museum, bioscoop, dierentuin en pretpark. Ook kunt u de vergoeding besteden aan een abonnement op de krant of tijdschrift en het lidmaatschap van een vakbond.

Het minimuminkomen bedraagt maximaal 115% van de voor u geldende bijstandsnorm.

Vragen?
Heeft u een bijstandsuitkering, dan kunt u contact opnemen met uw klantmanager.
Als u geen bijstandsuitkering heeft, kunt u contact opnemen met Loket Maatschappelijke Zaken telefoonnummer 030 ­ 607 1280.

Aanvragen?
Het aanvraagformulier voor beide regelingen kunt u downloaden via de website www.nieuwegein.nl/gelddomein.
Ook zijn de formulieren verkrijgbaar via uw klantmanager, het Loket Maatschappelijke Zaken op het gemeentehuis van Nieuwegein en bij de receptie van het gemeentehuis van Lopik.

Lopik, 17 juni 2010.