Gemeente Medemblik

Zomer activiteiten voor 55-plussers

55-plussers uit Medemblik hoeven deze zomer niet thuis te blijven, Zomer Plus Medemblik organiseert leuke activiteiten in de zomerperiode.

Onder de noemer `Zomer Plus Medemblik' worden dit jaar voor de tweede keer in de zomermaanden allerlei activiteiten georganiseerd voor senioren.
In het Emmapark in Medemblik Jeu de boules, midget golf en een feestelijke high tea. In verzorgingshuis St. Martinus accordeon muziek en een spelletjesmiddag. Er is een rondleiding door de St. Martinuskerk en een stadwandeling waar ook mensen met rollator of rolstoel mee kunnen doen. Ook wordt er een rondleiding georganiseerd door de Joodse buurt van Amsterdam en zal het Regthuys in Abbekerk bezocht worden. Houd de krant en posters in de gaten voor het volledige programma.

In de zomermaanden worden naar verhouding weinig tot geen activiteiten door senioren georganiseerd. Om die reden heeft Stichting Welzijn Ouderen West Friesland (nu: De Wering) organisaties benaderd om gezamenlijk activiteiten te organiseren. Vorig jaar zijn de eerste stappen gezet. De evenementencommissie van de ANBO/KBO Medemblik, stichting DAS en het Rode Kruis hebben de eerste keer meegedaan. De opkomst was boven verwachting. Dit jaar zijn zij weer van de partij. De Zonnebloem Oostwoud-Midwoud, parochie Sint Pieter en de ANBO Noorder-Koggenland doen dit jaar ook mee.

Informatie:
Voor meer informatie over de zomeractiviteitenvan juni t/m september 2010, zie www.medemblik.nl onder Wmo - senioren. Met vragen kunt u ook terecht bij Christina Klaver: Opbouwwerker in Medemblik, tel: (0229) 284780.