Toyota Nederland

De Full Hybrid Toyota Auris: nu al een succes. Inmiddels 1.100 verkoopcontracten ondertekend

Het 1.100e koopcontract voor de Full Hybrid Toyota Auris is getekend. En dat is nog voordat deze exclusief voor Europa ontwikkelde Toyota bij de dealers voor een testrit beschikbaar is. De Nederlandse autopers heeft eind mei kennisgemaakt met de nieuwste uitvoering van de Toyota Auris, de Full Hybrid Auris. 14 jaar ervaring met hybridetechniek werpt zijn vruchten af. Wie de voorkeur heeft om na een proefrit voor dit volumemodel te kiezen, kan alvast voor de eerste week van augustus bij de Toyota dealer een afspraak maken. Tot die tijd kan de Full Hybrid techniek natuurlijk al wel worden beproefd in de Toyota Prius. De Full Hybrid Toyota Auris is er vanaf 22.990 euro

Schoner, zuiniger, stiller en krachtiger
De Full Hybrid Toyota Auris is zuinig (3,8 l/100 km), de schoonste auto in het
C-segment en kent een CO2 uitstoot van 89 g/km. De Full Hybrid aandrijflijn van deze Toyota levert een systeemvermogen van 100 kW, het equivalent van 136 pk. Die kracht wordt gegenereerd door de compacte en lichtgewicht 1,8-liter viercilinder van 72 kW (99 pk) en 142 Nm en een elektromotor van 60 kW (82 pk) met een koppel van 207 Nm. Prestaties die gelijk zijn aan een 2-liter benzine- of dieselmotor waarbij aanmerkelijk minder schadelijke emissies worden uitgestoten. De Full Hybrid Auris stoot verwaarloosbaar weinig NOx uit en - in tegenstelling tot diesels - zelfs helemaal geen roet. En dat zijn stoffen die in belangrijke mate de luchtkwaliteit beïnvloeden. In de EV-stand rijdt de auto volledig elektrisch en produceert de Full Hybrid Auris zelfs helemaal geen CO2 en NOx.

Complete uitrusting
Standaard heeft de Full Hybrid Auris onder meer climate control, Cruise Control, Vehicle Stability Control, Traction Control, een CVT automatische transmissie, 5 deuren, LED dagrijverlichting, elektrisch verstelbare en inklapbare buitenspiegels, mistlampen vóór en zeven airbags.

Geen BPM en motorrijtuigenbelasting
De consument betaalt voor de Full Hybrid Auris geen motorrijtuigenbelasting en ook geen BPM. Het brandstofverbruik is aantrekkelijk en de onderhoudskosten laag. De Full Hybrid Auris is leverbaar vanaf 22.990 euro en heeft een aantrekkelijke leaseprijs van 375 euro per maand (48 mnd/20.000 km). Wie de Full Hybrid Auris zakelijk rijdt, heeft een bijtelling van slechts 14%, wat neerkomt op een netto bijtelling van circa 120 euro per maand (afhankelijk van heffingspercentage inkomstenbelasting).