Rechtbank Middelburg


Ondertoezichtstelling Laura Dekker (14-jarige zeilster) met een maand verlengd

Middelburg, 17 juni 2010 - De 14-jarige zeilster Laura Dekker die van plan is om solo rond de wereld te zeilen, blijft onder toezicht van Bureau Jeugdzorg staan. De rechtbank Middelburg heeft donderdag 17 juni 2010 beslist om de ondertoezichtstelling met een maand te verlengen.

Bureau Jeugdzorg heeft de rechtbank ter zitting verzocht om een verlenging van twee maanden, waarbij is verzocht het verzoek voor één maand toe te wijzen en het resterende deel aan te houden. De rechtbank heeft conform het verzoek van Jeugdzorg beslist. Reden hiervoor is dat de rechtbank onvoldoende heeft kunnen toetsen of Laura Dekker op dit moment voldoet aan alle door het hof gestelde voorwaarden. Onder andere is vastgesteld dat er nog geen rapport is van een onafhankelijke zeildeskundige.

Op de zitting van 20 juli 2010 zal het zeilplan van Laura Dekker worden besproken en het rapport van een onafhankelijk zeildeskundige. Tevens zal de rechtbank worden geïnformeerd over de sociale- emotionele - en identiteitsontwikkeling door Bureau Jeugdzorg.

LJ Nummer

BM8125

Zie het origineel
Bron: Rechtbank Middelburg Datum actualiteit: 17 juni 2010 Naar boven