Politie Hollands Midden

Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen, Rotterdam - Bromfietscontroles

Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen, Rotterdam - Bromfietscontroles , 17-06-2010 o Politie Hollands Midden heeft op woensdag 16 juni tussen 13.30 uur en 23.00 uur bromfietscontroles gehouden na klachten van buurtbewoners over het rijgedrag van bromfietsers. De klachten kwamen uit de wijken Zevenkamp, Ommoord en Nesselande. Politie Hollands Midden voerde de controle uit in samenwerking met Politie Rotterdam-Rijnmond en Groenservice Zuid-Holland.

Tijdens een bromfietscontrole wordt een scooter onder andere op de rollerbank gezet om na te gaan welke snelheid deze maximaal kan bereiken: de constructiesnelheid. Een bromfiets mag niet harder dan 45 km/u kunnen. Wanneer de bromfiets 60 km/u kan of harder, krijgt de bestuurder een bekeuring. Vanaf 74 km/u wordt het kentekenbewijs ingenomen.

In Nieuwerkerk aan den IJssel werd die middag van 14.15 uur tot 15.45 uur gecontroleerd aan de Iersestraat. Vijftien scooters werden gecontroleerd en op de rollerbank gezet. Er werden zes bekeuringen uitgeschreven voor:

- Overschrijding van de maximale constructiesnelheid (drie keer) - Geen goed werkende reminrichting - Niet op eerste vordering tonen van het rijbewijs - Ontbreken van linkerspiegel (sinds 1 januari 2006 verplicht: een bromfiets moet minimaal een linkerspiegel hebben.)

Tussen 16.00 uur en 18.00 uur werd er gecontroleerd op het Schout Bontelpad en Buitenlustpad in Rotterdam. 28 scooters werden gecontroleerd en 23 bekeuringen werden uitgeschreven voor:

- Overschrijding van de maximale constructiesnelheid (acht keer) - Een lekkend brandstofsysteem - Geen gasdichte uitlaat - Geen verzekering (twee keer) - Ontbreken van linkerspiegel (drie keer) - Rijden zonder rijbewijs (twee keer) - Niet op eerste vordering tonen van het kentekenbewijs (twee keer) - Gladde band (twee keer) - Rijden over het fietspad (twee keer)

Tussen 18.45 uur en 20.15 uur werd de controle uitgevoerd op de Strandweg in Zevenhuizen. Tien scooters werden gecontroleerd en zes bekeuringen werden uitgeschreven voor:

- Overschrijding van de maximale constructiesnelheid (drie keer). Hierbij is één keer het kentekenbewijs ingenomen omdat de scooter 79 km/u haalde. - Ontbreken van linkerspiegel (twee keer ) - Rijden zonder rijbewijs

Tussen 20.30 uur en 21.45 uur vond de controle plaats op de Ommoordseweg in Rotterdam. Zestien scooters werden gecontroleerd en negen bekeuringen werden geschreven:

- Overschrijding van de maximale constructiesnelheid (vier keer). In twee gevallen is het kentekenbewijs ingenomen omdat de scooters ver boven de 80 km/u konden. - Ontbreken van linkerspiegel - Mobiel bellen - Niet op eerste vordering tonen van het kentekenbewijs - Niet op eerste vordering tonen van het rijbewijs - Rijden over het fietspad