KNHS

Eerste KNHS-official pins uitgereikt
17 juni 2010
KNHS Official Pins

1 | 2

Er en herkenning van paardensportofficials

ROTTERDAM (KNHS) - Technisch directeur van de KNHS, Maarten van der Heijden, heeft donderdagmiddag de eerste KNHS-official pins uitgereikt aan een viertal prominente coryfeeën uit het KNHS-officialcorps die op het CHIO in Rotterdam actief zijn. Dressuurjurylid Ghislain Fouarge (Noorbeek) en FEI steward Har van de Venne (Posterholt) mochten als eerste de chique speldjes in ontvangst nemen. Springjurylid Joop van Dijk (Wierden) ontving als eerste de KNHS-jubileumpin.

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie heeft chique oranje en witte pins ontwikkeld voor de er- en herkenning van officials. Van der Heijden: Een official maakt het mogelijk dat er wedstrijden kunnen plaatsvinden. Voor het goed kunnen functioneren van een official is het belangrijk dat hij of zij zich erkend en gesteund voelt door de bond. Wij waarderen de inzet van de officials enorm. Daarnaast was er vanuit het veld veel vraag naar de herkenbaarheid van officials.

De KNHS heeft ruim 3600 officials, die samen zon 6000 functies uitoefenen. Dit kan variëren van jurylid, tot parcoursbouwer of bijvoorbeeld steward. 375 officials zijn actief in de topsport, nationaal of internationaal. In Nederland worden jaarlijks 7300 evenementen georganiseerd met 836.000 starts door zon 60.000 wedstrijdruiters.

Het internationale springjurylid Joop van Dijk ontving als eerste de jubileumpin uit handen van Maarten van der Heijden. Een jubileumpin kan aangevraagd worden als iemand langer dan twintig jaar een officialfunctie uitoefent. De 67-jarige Van Dijk is al vanaf 1985 actief in de breedtesport als jurylid springen en is vanaf 1993 internationaal jurylid. Van Dijk beoefent meerdere officialfuncties bij de KNHS. Zo is hij ook federatievertegenwoordiger en jureert hij bij de eventing en het mennen. Daarnaast is Van Dijk zeer actief betrokken bij de springjuryopleiding.

De KNHS ontwikkelde de volgende pins:

Witte pins
Een witte, ovale pin met een gouden randje op het revers van iemand wil zeggen dat de KNHS-official actief is in de nationale of internationale paardensport.

Oranje pins
Een oranje, ovale pin met een zilveren randje wil zeggen dat een KNHS-official actief is in de breedtesport.

Jubileumpins
Officials die twintig jaar in functie zijn, kunnen een speciale jubileumpin uitgereikt krijgen. De jubileumpins zijn er in het wit of oranje, afhankelijk of de official binnen de breedte sport of (inter)nationale sport actief is. De jubileumpin vervangt de eerder uitgereikte official pin.

De komende twee maanden krijgen alle KNHS-officials de officialpin toegestuurd. De jubileum pin is vanaf 1 september door derden aan te vragen via KNHS-website voor officials die twintig jaar of langer hun functie uitoefenen.

foto's: knhs en persburo melissen