Vodafone Foundation steunt dance4life

17/06/2010 16:09

Vodafone Libertel NV

Recyclingprogramma geeft mobieltje tweede leven

Amsterdam, 17 juni 2010 - Vodafone Netherlands Foundation en dance4life kondigen een samenwerking aan die vandaag wordt afgetrapt met een recyclingprogramma. De komende maanden worden bedrijven, verenigingen en consumenten opgeroepen om gebruikte mobiele telefoons in te zamelen. De opbrengst van de recycling actie gaat naar de scholenprojecten van dance4life in Kenia, Zuid Afrika en India en mobieltjes die nog werken krijgen daarnaast een tweede leven in ontwikkelingslanden. Het is de een start van een uitgebreide samenwerking waarin de twee partijen gezamenlijk diverse activiteiten zullen opzetten.

Jens Schulte Bockum, CEO Vodafone Nederland: "Vodafone is voortdurend op zoek naar oplossingen om een positieve bijdrage te leven aan de samenleving. Met het partnership tussen de Vodafone Netherlands Foundation en dance4 life kunnen we dit realiseren. Door sponsoring en uitwisseling van kennis kunnen we dance4life een stap verder helpen in hun scholenprojecten en mobiele communicatie in ontwikkelingslanden toegankelijk maken."

Opbrengst naar scholenprojecten dance4life

Oude mobieltjes brengen geld op en de opbrengst van de inzamelactie gaat naar de scholenprojecten van dance4life. Het doel is om zoveel telefoons in te zamelen dat 50.000 jongeren in Kenia, Zuid Afrika en India in staat worden gesteld het dance4life scholenproject te volgen. Zo krijgen ook jongeren in ontwikkelingslanden de kans om juiste keuzes te maken voor een gezonde toekomst en maatschappelijke verandering in hun omgeving teweeg te brengen. Wanneer er minimaal 15.000 telefoons worden ingezameld doneert de Vodafone Foundation een extra bedrag per ingezamelde mobiele telefoon aan dance4life. Hoeveel een mobiele telefoon oplevert hangt af van het merk en model, en varieërt van enkele euro's tot ruim honderd euro.

Tweede leven voor mobieltjes

Een deel van de gerecycelde toestellen krijgt een tweede leven doordat ze worden doorverkocht aan ontwikkelingslanden. Hiermee wordt mobiele communicatie mogelijk voor mensen die zich dit anders niet kunnen veroorloven. Wanneer een toestel niet meer werkt, wordt deze ontmanteld en worden de grondstoffen hergebruikt. Dit is beter voor het milieu.

Meedoen

Iedereen die een mobiele telefoon wil doneren kan meedoen. Op www.dance4life.nl/recycling vindt men meer informatie over de actie. Voor bedrijven, verenigingen en scholen is het daarnaast mogelijk om inzamelingsboxen, flyers en displays te bestellen, om zo extra aandacht aan de actie te schenken.

//////////////////////////////////

Over dance4life

dance4life is de internationale organisatie die zich samen met jongeren inzet om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. Van de 7.400 mensen die dagelijks geïnfecteerd raken met hiv is bijna de helft jonger dan 25 jaar. dance4life inspireert daarom juist deze generatie om in actie te komen. Het Nederlandse initiatief vindt inmiddels plaats in 30 landen verspreid over 5 continenten. dance4life Nederland is de jongerencampagne van STOP AIDS NOW!

www.dance4life.nl

Over Vodafone Libertel B.V.

Vodafone is een van de grootste mobiele communicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van Vodafone Group, het grootste internationale mobiele telecommunicatiebedrijf ter wereld, met deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 31 landen, verspreid over 5 continenten alsmede partnernetwerken in circa 40 landen wereldwijd. Per 31 maart 2010 heeft Vodafone proportioneel ruim 340 miljoen klanten wereldwijd. Voor meer informatie, ga naar www.vodafone.com.





http://www.dance4life.nl/recycling