Wavin


Recorddeelname aan Wavin 4 Engelse Mijlen

Iedere tweede zaterdag van juni wordt de binnenstad van Zwolle bevolkt door duizenden hardlopers. Zij doen mee aan het Zwolse Hardloopfestival. Sinds 2005 heeft het evenement een duidelijk Wavin tintje, dankzij de sponsoring van de âWavin 4 Engelse Mijlenâ. Dit jaar verschenen op 12 juni maar liefst 3500 lopers aan de start. Een record.

Hardlopen is populair, het is gezond en trainen kun je overal, of je nu thuis bent of onderweg. Geen wonder dat het Zwolse Hardloopfestival goed gedijt. En als âbuurmanâ van het loopfestijn (het internationale hoofdkantoor van Wavin ligt tussen start en finish) draagt Wavin graag haar steentje bij als naamgever van de wedstrijd over 6400 meter.

Maar Wavin laat het niet bij sponsoring alleen. Ieder jaar weer lopen ruim honderd Wavin-medewerkers zelf mee. De meesten verschijnen aan de start van de 4 Engelse Mijlen, maar ook tijdens de halve marathon zijn steevast veel Wavinisten van de partij. Het grootste contingent kwam ook dit jaar uit Hardenberg en Zwolle, maar ook collegaâs uit de rest van het land én zelfs uit België en Duitsland renden mee.

Maak je meters met Unicef veters
Veel Wavin-lopers laten zich sponsoren voor Unicef, de kinderrechtenorganisatie waarvan Wavin al jaren partner is. Onder het motto 'Maak je meters met Unicef veters' verkochten scholieren dit keer speciale Unicef hardloopschoenveters. De opbrengst wordt, samen met de gelden van de lopers, gebruikt om kinderen in Afrika en Azië te voorzien van schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen.

Tenslotte zat tijdens de zesde editie van de Wavin 4 Engelse Mijlen ook aan de live TV registratie van omroep RTV Oost een Wavin tintje. Collega Gert Lesterhuis, verkoopleider B&I bij Wavin Nederland, reed tijdens de wedstrijden op de motor om live beelden te schieten. Die werden vervolgens via een helikopter naar de studio van RTV Oost gestraald en zijn uiteindelijk in de huiskamers beland.

Gert heeft veel ervaring met dit soort camerawerk. In zijn vrije tijd is hij âmotardâ voor Studio Sport. Zo bracht hij al diverse etappes van bijvoorbeeld de Vuelta, de Giro of de Tour in beeld.