Groen!

Groen! en ecolo opnieuw gemeenschappelijke fractie in federaal parlement

door Wouter Van Besien (Groen!) op 17 juni 2010 in "Algemeen"

Ook deze legislatuur zullen Groen! en Ecolo opnieuw een gemeenschappelijke fractie vormen in het federale parlement. Hiermee zetten beide groene partijen een traditie verder die al bijna 30 jaar standhoudt. Door deze beslissing zullen beide groene partijen nuttig kunnen samenwerken, of het nu binnen de regering is, of in de oppositie of mee rond de onderhandelingstafel voor de staatshervorming.

Dinsdag 6 juli leggen alle federale verkozenen de eed af in het Parlement. De 5 Kamerleden van Groen! en de 8 Kamerleden van Ecolo zullen opnieuw samen een gezamenlijke groene fractie vormen. Deze beslissing staat los van de regeringsvorming. In welk scenario ook, of beide partijen al dan niet deel uitmaken van de nieuwe federale regering of indien beide partijen nodig zijn om naar een 2/3de meerderheid te gaan voor een staatshervorming, de groene gemeenschappelijke fractie heeft sowieso haar meerwaarde.

Groen! voorzitter Wouter Van Besien vindt de beslissing om opnieuw een gemeenschappelijke fractie te vormen een logische keuze: "Onze partijprogramma's zijn gelijklopend. We strijden allebei voor dialoog, integriteit, toekomstgerichte oplossingen, sociale beleidsmaatregelen en ecologische keuzes die ons leefmilieu verbeteren. Onze samenwerking is een win-winsituatie voor beide partijen. Groen! en Ecolo zijn de enige politieke familie die nog echt samenwerkt en dat willen we ook zo houden. Wij zijn daar trots op."

Contact: Wouter Van Besien -
Deel Deel
Wouter Van Besien

Voorzitter Groen!
Facebook Netlog Youtube Twitter -Submit RSS