Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 17-06-2010

7 aanhoudingen na vechtpartij en mogelijke vrijheidsbeneming

BREDA/BERGEN OP ZOOM: De politie hield woensdag zeven verdachten aan voor betrokkenheid bij een vechtpartij. De vechtpartij houdt mogelijk verband met een vrijheidsbeneming. De politie onderzoekt de zaak verder.

Woensdag kreeg de politie tegen 22.00 uur melding van een vechtpartij in de Heilaarstraat. Agenten waren er binnen enkele minuten en troffen een groep mannen aan, die met elkaar in gevecht waren. Wat er aan de hand was werd niet direct duidelijk en de politie hield de zeven aanwezigen aan. De mannen, in de leeftijd van 21 tot 36 jaar uit Bergen op Zoom, Roosendaal, Dordrecht, Oudenbosch en met onbekende woon- of verblijfplaats zijn overgebracht naar het politiebureau. De politie nam drie auto's in beslag voor onderzoek.
Uit de verklaringen van de verdachten tegenover de politie bleek dat de vechtpartij mogelijk te maken had met een vrijheidsbeneming eerder die dag in Bergen op Zoom. De broer van de gedupeerde had zich aan het einde van de dag op het politiebureau gemeld met de mededeling dat zijn broer vermoedelijk gegijzeld was in verband met een financieel conflict. Kort na de aanhoudingen kreeg de politie het bericht dat de 30-jarige gedupeerde uit Bergen op Zoom vrij zou zijn gelaten in Breda. De man is opgehaald en van hem zal de politie een verklaring opnemen.

Tweede aanhouding voor beroving bij pinautomaat

ROOSENDAAL: De politie hield woensdag een tweede verdacht aan voor een beroving bij een pinautomaat in het Dijkcentrum. De beroving vond begin april plaats, toen een 29-jarige man uit Roosendaal werd beroofd van een klein geldbedrag.. De gedupeerde werd door twee mannen bedreigd en hierbij werd een mes getoond. Net na beroving werd met behulp van het signalement met een diensthond gezocht in de omgeving van het
Dijkcentrum. Hierbij werden geen verdachten aangetroffen. Van de gedupeerde werd een uitgebreide aangifte opgenomen. Begin juni werd een 17-jarige jongen uit Roosendaal aangehouden. Woensdag werd ook een 19-jarige man uit Roosendaal aangehouden. De man is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.

Politie houdt man aan voor drugsbezit

HOEVEN: De politie hield woensdag rond 17.00 uur de bestuurder van een auto aan voor drugsbezit. De 24-jarige man uit Bosschenhoofd was in bezit van 1,4 gram cocaïne en 4 ampullen GHB. De drugs zijn in beslag genomen. De man is aangehouden voor verhoor. Hij verklaarde dat hij de drugs had gekocht voor eigen gebruik. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Snorfietser gewond bij ongeval

HOOGERHEIDE: Woensdag gebeurde er tegen 20.40 uur een ongeval op de kruising tussen de Dr. De Bruinlaan en de Rubensstraat.
Een snorfiets met daarop twee 17-jarige broers uit Bergen op Zoom kwam vanuit de Rubensstraat richting de Dr. De Bruinlaan rijden, waar ze linksaf sloegen.
Een 38-jarige man uit Hoogerheide reed met zijn bestelbus over de Dr. De Bruinlaan richting de Putseweg. In de bocht zag hij, zo verklaarde de bestuurder, de snorfiets door de binnenbocht komen. Hij probeerde naar links te sturen en de snorfiets te ontwijken. Dit lukte niet en er ontstond een aanrijding. De bestuurder van de snorfiets kwam ten val. Hij is met onbekend letsel naar het Lievensberg ziekenhuis gebracht. Van hem is bloed afgenomen voor een bloedproef. De bijrijder van de snorfiets bleek ongedeerd.
Technisch rechercheurs van de politie deden een sporenonderzoek. De snorfiets is in beslag genomen voor onderzoek.

Man onder invloed rijdt roekeloos op snelweg

ROOSENDAAL: De politie zag woensdag rond 19.00 uur een automobilist over de A17 rijden. De bestuurder reed slingerend en erg langzaam. Even later reed de man met 100 km/u over de vluchtstrook waarna hij de rijbaan weer op reed. De agenten gaven de man een stopteken. Hij bleek onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs was al eerder ongeldig verklaard. De 54-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats werd aangehouden. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 790 ug/l. Gezien de omstandigheden is de auto van de verdachte in beslag genomen. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor roekeloos rijden, rijden onder invloed en rijden met een ongeldig rijbewijs.

Materiaal weg bij pand in aanbouw

OUDENBOSCH: Tussen woensdag 16.00 uur en donderdag 06.45 uur is er ingebroken in een pand in aanbouw aan het West-Vaardeke Via een deur aan de achterzijde van het complex kwam de daders binnen. Binnen braken de daders nog enkele deuren open. Ze haalden uit het gebouw meerdere combiketels en thermostaatkranen weg. Van gedupeerde is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 17-06-2010 16:39 | © Regio Midden en West Brabant |