Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 17-06-2010

Verwarde man met pistool aangehouden

ETTEN-LEUR: De politie werd woensdag rond 20.20 uur geattendeerd op een man die op een grasveld op de Wipakker lag. Hij lag naast een kliko. Agenten kregen de man met moeite wakker. Hij wist niet hoe hij op het grasveld terecht was gekomen en was erg verward. De politie trof in de woning van de man een ravage aan. Overal lag gebroken servies en kapotte flessen. De kliko waar hij naast was gevonden bleek ook van hem te zijn.
De 31-jarige man uit Etten-Leur werd meegenomen naar het politiebureau voor hulpverlening. Bij fouillering bleek dat de man een doorgeladen pistool op zak had. Dit is in beslag genomen en de man is aangehouden voor verboden wapenbezit. Hij is overgedragen aan de crisisdienst voor beoordeling.

7 aanhoudingen na vechtpartij en mogelijke vrijheidsbeneming

BREDA/BERGEN OP ZOOM: De politie hield woensdag zeven verdachten aan voor betrokkenheid bij een vechtpartij. De vechtpartij houdt mogelijk verband met een vrijheidsbeneming. De politie onderzoekt de zaak verder.

Woensdag kreeg de politie tegen 22.00 uur melding van een vechtpartij in de Heilaarstraat. Agenten waren er binnen enkele minuten en troffen een groep mannen aan, die met elkaar in gevecht waren. Wat er aan de hand was werd niet direct duidelijk en de politie hield de zeven aanwezigen aan. De mannen, in de leeftijd van 21 tot 36 jaar uit Bergen op Zoom, Roosendaal, Dordrecht, Oudenbosch en met onbekende woon- of verblijfplaats zijn overgebracht naar het politiebureau. De politie nam drie auto's in beslag voor onderzoek.
Uit de verklaringen van de verdachten tegenover de politie bleek dat de vechtpartij mogelijk te maken had met een vrijheidsbeneming eerder die dag in Bergen op Zoom. De broer van de gedupeerde had zich aan het einde van de dag op het politiebureau gemeld met de mededeling dat zijn broer vermoedelijk gegijzeld was in verband met een financieel conflict. Kort na de aanhoudingen kreeg de politie het bericht dat de 30-jarige gedupeerde uit Bergen op Zoom vrij zou zijn gelaten in Breda. De man is opgehaald en van hem zal de politie een verklaring opnemen.

Man aangehouden voor drugsbezit

BREDA: De politie hield woensdagmiddag een 47-jarige Bredanaar aan voor drugsbezit. De man werd in het natuurgebied aan de Moerstraat door agenten gezien. Het is verboden het gebied te betreden en de politie wilde de man controleren. In eerste instantie liep de man weg. Korte tijd later kwam hij weer tevoorschijn, maar had de tas die hij eerder droeg, niet meer bij zich. De politie trof de tas direct aan in de richting van waar de man vandaan kwam. De man ontkende dat dit zijn tas was, maar de sleutelbos in de tas zou wel van hem zijn. In de tas werden 25 hennepstekken en een zakje poeder, vermoedelijk harddrugs, gevonden. De goederen zijn in beslag genomen. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor mishandeling monteur

ETTEN-LEUR: De politie hield woensdagmiddag een 62-jarige bewoner van een pand aan de Wildbaan aan voor mishandeling. De politie kreeg die middag melding van een monteur die in het huis van de verdachte werkzaamheden wilde uitvoeren dat hij mishandeld was door de man. De monteur en de bewoner konden het niet eens worden over hoe de
werkzaamheden moesten worden uitgevoerd en de bewoner zou de monteur hierop hebben vastgepakt. De monteur hield hieraan enkele krassen op zijn arm over. Hij verklaarde ook dat hij in eerste instantie niet weg kon bij de woning omdat hij zijn auto niet van de oprit kon rijden en hij zijn spullen niet terugkreeg.
De politie hield de bewoner van het pand aan. Deze verklaarde dat de monteur niet naar hem wilde luisteren en hij hem daarom zijn huis uit had geduwd. Van mishandeling zou geen sprake zijn geweest. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte van mishandeling aangehouden

BREDA: De politie hield woensdag een 37-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats aan voor mishandeling van een 24-jarige Bredanaar. De mishandeling vond op donderdag 20 mei plaats op het Van Coothplein. De 24-jarige gedupeerde moest per ambulance naar het ziekenhuis worden overgebracht, nadat hij, naar eigen zeggen, door een bekende was mishandeld. Reden hiervoor is onbekend. Hij kreeg een kopstoot en werd tegen zijn hoofd getrapt. Het slachtoffer hield hieraan een gebroken neus, een aantal losse tanden en nekpijn aan over gehouden. Hij is hieraan behandeld door een arts.
De politie hield woensdagavond de verdachte aan op de
Nijverheidssingel. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Politie onderzoekt overval

WERNHOUT: De politie kreeg donderdag melding van een overval op een woning aan de Wernhoutseweg. Om 03.50 uur meldde de bewoner van het pand, wat hoort bij een bedrijfspand, dat er een overval was gepleegd en de daders een auto mee hadden genomen. Bij aankomst van de politie bleek dat de bewoners, een 52-jarige man en een 47-jarige vrouw, beiden een flinke wond aan hun hoofd hadden. De vrouw verklaarde dat ze tumult hoorde beneden. Ze rende naar beneden en hier werd ze geconfronteerd met een van de overvallers.. De twee gemaskerde daders sloegen de man en de vrouw met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op het hoofd. De daders zijn er vervolgens met de auto van het echtpaar vandoor gegaan. De auto werd later in België teruggevonden. Het voertuig is in beslag genomen voor sporenonderzoek.
Het echtpaar is door ambulancepersoneel verzorgd en vervoerd naar het ziekenhuis voor behandeling.
In het pand is sporenonderzoek verricht. Ook deed de politie een buurtonderzoek in de omgeving van de woning.

Bikers houden verkeerscontrole

BREDA: Bikers van het politieteam Breda Zuid-Oost voerden donderdag tussen 09.30 en 11.30 uur een verkeerscontrole uit op meerdere plekken in het teamgebied.
Op de Ginnekenweg werden 6 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 1 voor het parkeren op een invalidenparkeerplaats, 1 voor het niet handsfree bellen en 4 voor het niet dragen van de autogordel.
In de Generaal Maczekstraat zijn 5 bekeuringen uitgedeeld. 4 personen werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en 1 voor het niet handsfree bellen.
In de Koningin Emmalaan werden 3 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en in de Cartier van Disselstraat 1 voor het niet dragen van de autogordel.
Aan de controle namen 3 bikers deel.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 17-06-2010 16:36 | © Regio Midden en West Brabant |