Connexxion


GVU genomineerd voor Veilige Publieke Taak AWARD 2010

Woensdag 16 juni is aan GVU bekend gemaakt dat zij één van de drie genomineerden is voor de Veilige Publieke Taak AWARD 2010. Op donderdag 7 oktober 2010 wordt de Veilige Publieke Taak AWARD uitgereikt op de VPT Beurs door de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Zowel bij GVU als bij de gemeente Utrecht is verheugd gereageerd op deze nominatie. Burgemeester Wolfsen steunde de voordracht van GVU voor de AWARD van harte. "Hiermee wordt onderstreept dat de gezamenlijke aanpak zin heeft en dat preventie begint bij de jeugd". De projectleider van GVU Erick Valk beaamt de uitspraak van de burgemeester en geeft aan: "Van de chauffeurs krijgen we veel signalen over wangedrag van jongeren in de bus. Door nu samen met de scholen projecten te starten, ontstaat er zowel bij ons als bij de jeugd een ander beeld van elkaar, we leren elkaar kennen. Dat vertaalt zich terug in minder overlast in de bus".

Sociale veiligheid

De aanpak sociale veiligheid van GVU kent verschillende aspecten: preventie, controle en toezicht, aangifte doen, samenwerking met de politie en bureau Halt, (collegiale) opvang personeel en samenwerking met scholen en buurten. Het bedrijf wil agressie en wangedrag zoveel mogelijk voorkomen, maar ook waar nodig aanpakken. Natuurlijk wil GVU daarbij haar personeel beschermen en ondersteunen. Het bedrijf is zich bewust van haar rol in de maatschappij en werkt ook mede daarom samen met scholen en buurten. Jongeren en medewerkers van GVU gaan met elkaar in gesprek, voeren samen controles uit en bespreken elkaars gedrag.