Waterschap Zeeuws-Vlaanderen

vernieuwd

Rioolgemaal Elektraweg Middelburg vernieuwd

Waterschap Zeeuwse Eilanden geeft het rioolgemaal aan de Elektraweg in Middelburg een stevige opknapbeurt. De pompen worden wegens ouderdom en verstoppingsgevoeligheid vervangen. Ook de elektrische installatie wordt vernieuwd. Vorige week zijn de voorbereidingen van start gegaan. Door de werkzaamheden is het gemaal ongeveer acht weken uit bedrijf.

De pompen dateren uit eind jaren zestig. Sinds die tijd is de bevolking van Middelburg fors gegroeid, waardoor de pompen harder hebben moeten werken en daardoor versleten zijn. De nieuwe pompen hebben een grotere vuildoorlaat. Hierdoor zijn de pompen minder verstoppingsgevoelig. Door de vernieuwing heeft waterschap Zeeuwse Eilanden minder onderhoud aan het gemaal. De nieuwe pompen kunnen tot minstens 2025 mee.

Vervanging
Om de grotere pompen te kunnen plaatsen, boort het waterschap gaten tussen de pompenkelder en de vuilwaterkelder. Tevens moet het leidingwerk vervangen worden. Door deze werkzaamheden is het gemaal ongeveer acht weken uit bedrijf. Het waterschap plaatst deze periode een tijdelijke pompinstallatie, zodat het rioolwater gewoon gezuiverd kan worden. De werkzaamheden zijn gepland tot eind augustus van dit jaar.

Middelburg, 17 juni 2010