Wageningen Universiteit en Researchcentrum

Bevorderen instroming groen onderwijs; beginnen bij de basisschool

17 jun 2010

Onderdeel: Praktijkonderzoek Plant en Omgeving

Op 3 juni jl. bezochten leerlingen van groep 8 van basisschool ât Startblok uit Elst (Gld.) Parktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO), Fruit in Randwijk. Onder leiding van onderzoekers hebben de kinderen een dag lang gewerkt rond het thema âappels en beestjesâ. Verschillende opdrachten en practica werden uitgevoerd, waarbij gebruik werd gemaakt van het lesmateriaal voor basisscholen dat is ontwikkeld in het RIGO-project: Growing Green Competence Centre.
Â
Het Wellantcollege, PPO en IPC Groene ontwikkelden een bundel met de focus op het sitmuleren van de uitwisseling tussen basisschool en groen VMBO â MBO. Het uiteindelijke doel is te komen tot imagoverbetering van de groene sector. Hierin werken onderwijs en bedrijfsleven met elkaar samen. Ook de campagne Itâs Alive van het Productschap Tuinbouw is hier een voorbeeld van, zie: www.nederlandse.tuinbouw.nl

De kerngroep van Greenport Betuwse Bloem heeft de visie dat kinderen zo vroeg mogelijk met land- en tuinbouw in contact moeten worden gebracht om hun interesse voor deze sectoren te wekken. De basis hiervoor kan worden gelegd op basisscholen.

» Lesmateriaal: Groene lesvoorbeelden gebundeld (pdf)
---

Contact
Marc Ravesloot