Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


Waddinxveen, 16 juni 2010

PERSBERICHT

Gouden Savantis-speld voor Anton van Wezep

Anton van Wezep is onderscheiden met de gouden Savantis-speld. De heer Van Wezep kreeg de speld uit handen van Roland Kortenhorst, voorzitter van werkgeversvereniging FOSAG en bestuursvoorzitter van Savantis. Dat gebeurde op 15 juni tijdens een receptie op Fort Voordorp te Groenekan. Anton van Wezep was daar aanwezig voor de viering van zijn veertigjarig jubileum.

Sinds 1977 is de gouden Savantis-speld achttien maal uitgereikt. Anton van Wezep ontving de gouden speld als dank voor zijn bijzondere inzet voor opleidingen en onderwijs in alle sectoren van Savantis: Schilderen en Onderhoud; Afbouw; Reclame, Presentatie en Communicatie; en Schoonmaak en Glazenwassen.

Tijdens de receptie overhandigde Hans Verschoor aan Anton van Wezep ook het eerste exemplaar van het boek `Ontwikkelingen in het beroepsonderwijs 1970-2010'. Deze bloemlezing beschrijft in 96 rijk geïllustreerde pagina's de leukste, opmerkelijkste en belangrijkste wetenswaardigheden van de afgelopen veertig jaar waarbij de heer Van Wezep was betrokken.

Bij Savantis bekleedde Anton van Wezep diverse functies, van schildersconsulent tot hoofd van de afdeling ontwikkeling Opleidingen, Onderwijsdiensten en Examens. In 2003 werd hij wegens zijn maatschappelijke verdiensten en vooral voor zijn inzet voor het beroepsonderwijs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto's
Foto 6019: Anton ontvangt het eerste exemplaar uit handen van Hans Verschoor Foto 6027: Roland Kortenhorst speldt de gouden Savantis-speld bij Anton op

Over Savantis
Savantis is een Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven voor de bedrijfstak Afbouw en Onderhoud en de sector Presentatie en Communicatie. In haar Register van Erkende leerbedrijven zijn bijna 8.500 leerbedrijven opgenomen, waar 9.000 leerlingen en stagiairs uit het middelbaar beroepsonderwijs het praktijkdeel van hun opleiding volgen. Savantis onderhoudt achttien ministerieel erkende kwalificatiedossiers. Ook ontwikkelt en organiseert Savantis vakgerichte praktijk- en theoriecursussen voor de afbouw- en onderhoudsbranche, waaraan jaarlijks 5.000 cursisten deelnemen.

Meer informatie
Voor meer informatie of foto's in hoge resolutie kunt u contact opnemen met: Savantis
Marc van Zanten, hoofd Communicatie en Marketing
E-mail: m.vanzanten@savantis.nl
Telefoon: 0182 ­ 64 11 11