Politie Zeeland


---


O-1108-2010 Inbraken in schuren
In Kattendijke is in twee schuren ingebroken. Dit gebeurde in de nacht van 15 op 16 juni jl.
Uit een schuur in de Deltastraat werd een zwarte mountainbike weggenomen en uit een schuur aan de Dorpsstraat werd een witte mountainbike en wat bouwmateriaal weggehaald.
Een schadebedrag is niet bekend. Beide benadeelden hebben aangifte gedaan bij de politie.

O-1109-2010 Aanrijding met letsel
Donderdagmorgen omstreeks 07.45 uur is een fietser aangereden door een personenauto.
De 44-jarige fietser uit de gemeente Kapelle reed over het fietspad aan de Fruitlaan in Goes. Op de naastgelegen rijbaan reed een personenauto die bestuurd werd door een 34-jarige vrouw uit Kapelle. Zij wilde op een gegeven moment rechtsaf slaan en zag hierbij de fietser over het hoofd.
De vrouw verklaarde dat zij werd verblind door de zon. Zij schepte de fietser en deze smakte op het wegdek. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar constateerde men wat verschoven wervels en een bult op zijn hoofd. Na behandeling mocht de man weer naar huis.

Z-1110-2010 Verdachte van schietpartij zit vast
Naar aanleiding van een schermutseling die heeft plaatsgevonden op 14 mei jl. in Axel, heeft de Zeeuwse politie een onderzoek ingesteld.
Uit dat onderzoek is gebleken dat er geschoten is. De politie heeft een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd voor een 24-jarige Terneuzenaar.
Deze man is onlangs aangehouden door de Belgische politie en overgedragen aan de Nederlandse autoriteiten. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter commissaris.

Z-1111-2010 Gestolen auto terecht, Axel
Een auto die in de nacht van 9 op 10 juni jl. werd gestolen vanaf de Scheldekade in Terneuzen, is weer terecht.
Agenten zagen donderdag rond 02.00 uur over de N687 richting Axel een auto tegemoet komen rijden die groot licht voerde en niet doofde bij het naderen. Omdat de bestuurder mogelijk onder invloed van alcohol kon zijn, keerden de agenten hun dienstvoertuig.
De betreffende auto reed echter met hoge snelheid Axel in en kwam op de rotonde met de Langeweg bijna in botsing met een andere personenauto.
Nadat ze de Sportlaan waren ingereden, zagen de agenten dat de auto met gedoofde lichten richting het terrein van VV Axel reed. Even later zagen ze de remlichten van het voertuig oplichtten waarna twee personen wegrenden. De auto had het hekwerk geramd van Voetbalvereniging Axel.
De agenten zetten de achtervolging in maar verloren de twee personen uit het oog waarna ze terugkeerden naar de auto. Uit navraag bleek dat deze gestolen was. De auto is in beslaggenomen voor technisch onderzoek.





Politie Zeeland