Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Harderwijk - Ramkraak gokhal                              |

In de vroege ochtend van donderdag 17 juni heeft er een ramkraak plaatsgevonden bij een gokhal aan de Strandboulevard West in Harderwijk. Men is er met een geldbedrag vandoor gegaan.


De ramkraak vond rond 04:00 uur plaats. De schade aan het pand is aanzienlijk. De glaspui is er uitgereden en binnen zijn meerdere speelautomaten opengebroken. De politie was snel ter plaatse, maar trof geen voertuigen of personen meer aan. Uit eerste onderzoek blijkt men


via het Zeepad richting de wijk Stadwei te zijn gevlucht. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen. De ramkraak vond weliswaar in de zeer vroege ochtend plaats, maar de vermoedelijke vluchtroute (via de wijk Stadswei) is wel een intensief gebruikte route dus wellicht zijn er toch vroege vogels die de auto hebben zien wegrijden. De gebruikte auto is een klein model voertuig en er was sprake van minstens 2 daders, beide in het donker gekleed en met zwarte mutsen. Getuigen kunnen de politie bellen via 0900-8844.

|     |Harderwijk - aanhouding na rijden onder invloed           |

De politie heeft op woensdag 16 juni op de Prins Frederik Hendriklaan en op de Newtonweg in Harderwijk twee bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie zag de 41-jarige man uit Harderwijk omstreeks 14:30 uur rijden op de PF Hendriklaan. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse, waar hij 1.1 promille blies.


Op de Newtonweg werd een 50-jarige vrouw uit Hierden aangehouden nadat uit een blaastest bleek dat ook zij onder invloed was. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek de vrouw 0.8 promille alcohol in haar bloed te hebben. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en beiden kregen een rijverbod.

|     |Emst - snorfietser onder invloed                          |

De politie heeft op woensdag 16 juni op de Vaassenseweg in Emst een 20-jarige Vaassenaar aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie zag de snorfietser omstreeks 22:00 uur rijden op de Vaassenseweg. Hij is staande gehouden en hem is een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat de man onder invloed was van alcohol. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De beginnende bestuurder had 1.2 promille alcohol in zijn bloed (6x wat maximaal is toegestaan voor een beginnend bestuurder). De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs van de man is ingevorderd.

|     |Ermelo - Bootje omgeslagen                                |

Woensdagavond 16 juni is er een zeilbootje omgeslagen enkele tientallen meters uit de kust ter hoogte van de golfclub aan de Palmbosweg in Ermelo. De enige inzittende, een 66-jarige man uit Tilburg, heeft op eigen gelegenheid de kant bereikt en niemand raakte gewond.


De hulpdiensten kregen rond 19:30 uur een melding over het ongeval. De politie en brandweer gingen direct ter plaatse. Getuigen hebben vanaf de golfclub (hulp)geroep gehoord, waarop twee mannen te water zijn gegaan om richting de omgeslagen boot te zwemmen. Toen de politie arriveerde is ook een agent te water gegaan. Op dat moment naderde de 66-jarige man al op eigen kracht de kust. De politieman heeft hem op de kant geholpen. De man was buiten adem, maar leek verder ongedeerd. Hierop is de politieman ook richting de boot gezwommen om er zeker van te zijn dat er geen andere drenkelingen in het water lagen of nog bij de boot waren. Dit bleek niet het geval. Samen met de twee andere mannen is de politieman teruggezwommen naar de kant.


Een ambulance is uit voorzorg ter plaatse geweest, maar zowel de 66-jarige man als de anderen bleken ongedeerd. De brandweer heeft met behulp van een andere boot de omgeslagen boot naar de kant getrokken en op de trailer van de eigenaar getakeld.

|     |Oldebroek - doorrijden na aanrijding                      |

De politie heeft een aangifte opgenomen over een incident waarbij een automobilist is doorgereden na een aanrijding, en is op zoek naar getuigen. Het incident vond plaats op de Zuiderzeestraat in Oldebroek op woensdag 9 juni. Een 16-jarige jongen uit Elburg raakte gewond.


Het ongeval vond op 9 juni rond 07:20 uur plaats. De jongen reed op zijn bromfiets op het fietspad van de Zuiderzeestraat in de richting van Wezep. Bij de kruising met de Mheeneweg kreeg hij geen voorrang van een personenauto. De auto botste tegen de fietser aan waardoor hij ten val kwam. De auto reed echter door. De Elburger heeft enkele kneuzingen overgehouden aan het ongeval.


De politie is op zoek naar de doorgereden auto. Het gaat om een blauw/paarse Seat Ibiza met een deels afgebroken voorbumper. De politie vraagt of ooggetuigen van de aanrijding of mensen die meer weten over de auto en de eigenaar zich willen melden bij de politie via telefoonnummer 0900 8844.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --