Aandeelhouders Vitens benoemen nieuwe Raad van Commissarissen

17/06/2010 18:12

Vitens N.V.

Utrecht, 17 juni 2010. De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Vitens, het grootste waterbedrijf van Nederland, heeft Mevrouw T. Menssen, mevrouw M. Poulussen en de heer T.A. de Man als nieuwe Commissaris benoemd. Daarnaast zijn de zittende Commissarissen mevrouw M.L. van Kleef en de heer A. van der Velden herbenoemd voor een periode van respectievelijk drie en twee jaar. Hiermee bestaat de nieuwe Raad van Commissarissen uit drie vrouwen en twee mannen. Vitens is daarmee een van de eerste toonaangevende bedrijven met een meerderheid van vrouwen in de Raad van Commissarissen. De drie nieuwe Commissarissen zijn voor een periode van vier jaar benoemd. Daarnaast is, conform fusieafspraken uit 2006 het aantal Commissarissen teruggebracht van negen naar vijf.

Aad van der Velden, voorzitter Raad van Commissarissen:

"Ik ben content met de gevarieerde samenstelling van de nieuwe Raad van Commissarissen. De kennis en ervaring die de leden uit verschillende disciplines meenemen stelt hen in staat om via hun toezichthoudende en adviserende rol invulling te geven aan de ambities van Vitens."

Rik van Terwisga, voorzitter Raad van Bestuur:

"Als grootste drinkwaterbedrijf van Nederland heeft Vitens de ambitie om een klantgericht, efficiënte en duurzame onderneming te zijn. De nieuwe Raad van Commissarissen heeft een achtergrond die bijdraagt aan het verwezenlijken van deze ambitie."

Personalia nieuwe leden Raad van Commissarissen


- De heer ir. T.A. (Tom) de Man

Tom de Man heeft een achtergrond als voedingsmiddelentechnoloog en is sinds 1971 werkzaam bij Heineken. Momenteel bekleedt hij de functie van President Africa and Middle East en Member Executive Committee. Hij beschikt over een ruime deskundigheid en ervaring op het gebied van internationaal ondernemerschap en bedrijfsvoering,project management en leiderschap van de duurzaamheidsagenda.


- Mevrouw ir. T. (Thessa) Menssen MBA

Thessa Menssen heeft ruime ervaring op het gebied van finance and accounting, opgedaan bij Unilever. Sinds 2006 is ze werkzaam als CFO en lid Raad van Bestuur bij van het Havenbedrijf Rotterdam. Naast ervaring bij een beursgenoteerde onderneming beschikt zij ook over ervaring bij een bedrijf dat zowel publiek- als privaatrechtelijke kenmerken heeft.


- Mevrouw drs. M.C.J. (Maaike) Poulussen MSM

Maaike Poulussen heeft ruime kennis en ervaring op het gebied van HRM, bedrijfsorganisatie en verandermanagement. Momenteel is zij werkzaam als directeur HR bij Eneco Energie. Mevrouw Poulussen is aanbevolen door de Centrale Ondernemingsraad van Vitens.

Nieuwe samenstelling Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen heeft de volgende samenstelling:


- De heer ir. A. van der Velden (voorzitter) - voorheen Executive Director Corus Group


- Mevrouw drs. M.L. van Kleef - Algemeen Directeur Raad voor de Kinderbescherming


- De heer ir. T.A. de Man - President Africa and Middle East en Member Executive Committee Heineken


- Mevrouw ir. T. Menssen MBA - CFO en lid Raad van Bestuur Havenbedrijf Rotterdam


- Mevrouw drs. M.C.J. Poulussen MSM - Directeur HR Eneco Energie





http://www.vitens.nl




Vitens