Gemeente Borsele

De Bevelanden biedt regionale woningbouwprogrammering 2010-2020 aan GS aan

Platform De Bevelanden heeft deze week het regionale woningbouwprogramma 2010-2020 aangeboden aan de Gedeputeerde Staten van Zeeland. Het doel van dit programma is om de woningbouwplannen in de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal op elkaar af te stemmen. De Bevelandse gemeenten hebben hier het afgelopen jaar hard aan gewerkt, omdat zij vinden dat de ontwikkelingen op de woningmarkt niet een individueel, maar een gezamenlijk vraagstuk is. Door plannen op elkaar af te stemmen, kunnen de gemeenten betere resultaten behalen.

In het woningbouwprogramma staan alle woningbouwplannen van de vijf gemeenten tot 2020. Zowel de inbreidings-, uitbreidings- als de herstructureringsplannen staan hierin genoemd. Het programma geeft ook een overzicht van al de te plannen zorg- en seniorenwoningen en de woonzorgcombinaties (WoZoCo's). De vijf Bevelandse gemeenten hebben het regionale woningbouwprogramma ontwikkeld in samenwerking met de provincie. Zij hebben hierbij kritisch naar de fasering van de projecten gekeken. Hierdoor is de realisatietermijn van sommige projecten doorgeschoven.

De vijf Bevelandse gemeenten werken sinds 2000 steeds vaker samen onder de naam "Platform de Bevelanden", vooral op het gebied van economie en ruimtelijke ontwikkeling. De reden hiervoor is dat deze vijf gemeenten binnen Zeeland in sociaal-maatschappelijk opzicht één samenhangend gebied vormen, dat duidelijk geografisch is begrensd.